I gjennomsnitt tok det 33 dager å få solgt en bolig i forrige måned, men det var store variasjoner. I Bergen tar det ti dager å selge en bolig, mens det i Sogn og Fjordane tar fire måneder. Dette viser ferske tall fra Eiendom Norge.

I tillegg selges det nå flere boliger til over ti millioner kroner i Bergen enn tidligere. Enkelte boliger er solgt for nær 20 millioner kroner.

– Vi opplever høy etterspørsel i det øvre prissegmentet i Bergen. Vi har her et stort kunderegister i dette segmentet og merker nå at stadig flere ønsker å flytte på seg. I april gikk ingen av boligene vi la ut i øvre prissjikt til visning nummer to. Noen boliger ble også solgt før det i det hele tatt ble avholdt visning, sier daglig leder Tom Jørgensen i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen.

Han sier at det er noe mer nyansert i det vanlige boligmarkedet.

– Markedet er mer stabilt når det kommer til tradisjonelle boliger, som rekkehus, leiligheter og også vanlige eneboliger. Det kan tyde på at den kraftige prisveksten nå avtar. Vi tror størsteparten av veksten er tatt ut. Dette er også i tråd med de prognosene vi ga ved inngangen til 2015, sier Jørgensen.

Det er likevel mange eksempler også i april på boliger som er solgt over takst.

– Vi har flere eksempler på boliger som ble solgt langt over takst i april, og dette er ikke unormalt når flere budgivere kjemper om den samme boligen, påpeker Jørgensen.

I april i år omsatte sentrumskontoret til Vikebø & Jørgensen alene boliger for over en halv milliard kroner.

– Det er ny rekord, vi har aldri hatt så høy omsetning på en måned. Det forteller også noe om aktivitetsnivået i boligmarkedet i Bergen, sier han.

Vi tror du også vil like disse sakene: