Et rekkehus i Øvre Sollien på Landås, cirka fem kilometer sør for Bergen sentrum, ble nettopp solgt for over to millioner kroner over takst.

Prisantydningen var på 4,450,000, men boligen endte til slutt på 6,8 millioner kroner. 2,250,000 over prisantydning.

– Det er helt vilt. Det var en veldig stor interesse, og her var tre stykker som var veldig interessert i det, forteller Petter Krantz, megler hos Kaland & Partners.

Les også: Rekkehus på Landås gikk for nesten en million over takst 

landås3rett

Ingenting å si på utsikten. FOTO: Kaland & Partners

– Hvorfor går det for så mye?

– Det er et godt spørsmål. Det er populært her oppe, men det siste halve året er det tatt helt fullstendig av.

– Var dette en lokkepris?

– Ikke bevisst i alle fall. Forrige bolig solgt her hadde en takst og prisantydning på 4,2 mill. Den gikk for 5,2 mill. i mars. Ingen kunne forutsi denne prisen. Vi diskuterte frem og tilbake helt til avisen gikk i trykk, men landet på å legge prisantydningen på takst, som vi gjør på samtlige boliger, sier Krantz.

Mange interessenter

landås4rett

FOTO: Kaland & Partners

Megleren forteller at det var en hektisk budrunde.

Det var 21 interessenter på privatvisning på søndag, og sikkert 100 personer under visning onsdag. En del la inn bud allerede før visningen – og det var totalt 140 interessenter.

– Området er populært, det er mange som vil opp der. Dette var i tillegg et enderekkehus, og det var en god utnyttelse av eiendommen. Her er det sol og utsikt, god beliggenhet og et godt nabolag, sier Krantz.

Huset er altså på 146 kvadratmeter, har tre soverom – og er i god stand.

Vankelig med prissetting i attraktive områder

Han mener at det hovedsakelig er beliggenheten som gjør at prisene er så høye.

– Det var umulig for oss å forutse at den ville gå så mye over takst. Dette er tross alt 1,6 millioner over forrige prisrekord, slik at jeg som megler ikke kan forutse noe slikt. Det er ofte slik at om noen vil ha det, så er det ikke markedet, men interessentene som avgjør. Det er ikke til å stikke under en stol at det er et bra marked nå, og det er vanskelig å prissette boliger. Særlig i attraktive områder.

– Og selger er fornøyd?

– Det tror jeg, ler han.

landås2rett

FOTO: Kaland & Partners