– Det er vel dette man kaller bonansa, sier Roger Norheim Johannessen, daglig leder i DNB Eiendom på Landås.

Rekkehuset i Øvre Sollien hadde en prisantydning på 4.250.000, og gikk for 5.200.000 – 950.000 over prisantydning. Taksten var på 4,3 mill.

– Hvorfor gikk det så mye over takst og prisantydning?

– Det er jo et godt spørsmål, det har nok en sammenheng med at det er mangel på tilsvarende objekt. Det tar jo fullstendig av nå, sier Johannessen.

sollien2rett

950.000 OVER TAKST: Rekkehuset i Øvre Sollien er på 123 kvadratmeter. FOTO: DNB Eiendom

– Vanskelig å spå

Registeret deres med mennesker som ønsker ny bolig bare øker. Når de skal legge ut tilsvarende rekkehus på Landås er det 163 mennesker som ønsker å bli underrettet om det. Når det gjelder treromsleiligheter i samme området er tallet 308.

– Det er vanskelig å sette pris når markedet er så prissensitivt som det er nå. Her hadde vi opptil flere budgivere, og det var to igjen som hadde bestemt seg for at de ville ha det. De kjørte på, sier han.

Han tror ikke prisantydningen var feil.

– Det handler om timing og tilrettelegging. Hadde det vært et tilsvarende rekkehus for salg samtidig, eller at man ikke hadde de samme interessentene – så hadde det fort vært en halv million ned i pris.

For kort tid siden hadde de ute en leilighet. Det var to visninger uten napp, etter tredje visning ble det solgt. Nesten en halv million over takst.

– Da må en jo spørre seg hva det er som skjer. Det er vanskelig å spå nå, sier Johannessen.

sollien3rett

FIN BELIGGENHET: Eiendommen ligger solrikt til med god utsikt. I kjelleren er det innredet en god og praktisk kjellerstue. FOTO: DNB Eiendom

– For få boliger for salg i Bergen

Han spør hva man egentlig har å velge i dersom man ønsker et rekkehus på Landås nå, og sier at tilbud og etterspørsel henger sammen – og at det er det vi nå ser med disse prisene.

– Folk ser at det blir lavere renter fremover, og de ser positivt på fremtiden. Den bølgen med nye bruktboliger for salg vi har gått og ventet på – uteblir. Jeg har holdt på med dette i ti år. For rundt en måned siden var vi helt tom for treromsleiligheter på Landås. Det har jeg aldri opplevd tidligere, sier han.

Det betyr at det er mange interessenter per bolig, og Johannessen tipper at man snart vil selge i Bergen til over 100.000 kroner kvadratmeteren.

– Det meste går på første visning, og vi får ikke generert opp varelageret. Det er rett og slett for lite boliger for salg i Bergen.

Megler på huset i Øvre Sollien var Åsmund Kvamme.