Da Eiendom Norge la frem boligprisene for januar for en måned siden, viste de stigende kurs – ikke minst i storbyene.

Onsdag klokken 1100 kommer det nye tall for februar. Det er ingen grunn til å tro at de ikke vil vise at markedet fremdeles koker.

– Men vil det fortsette slik i hele 2015?

– Vi har tatt inn nesten 100 objekter mer i februar måned enn det vi pleier. De kommer fra salg i mars, april og mai. Oppdragsmengden er på vei opp og jeg tror neppe etterspørselen går opp tilsvarende, sier Garvik.

Tror markedet vil roe seg

Det er kun bruktboliger han tar med når han snakker om økningen i antallet objekter.

– Det er blandet mellom eneboliger, rekkehus og leiligheter. I tillegg selger vi gradiost på prosjekter for tiden, sier han.

Garvik er usikker på hvorfor antallet salgsobjekter plutsetlig har økt, men han tror at markedet vil roe seg ned dersom andre meglerne opplever det samme.

– Årsaken kan være at det er flere som ønsker å planlegge litt tidligere. De binder seg opp mot en megler nå, slik at når de finner noe så er de klar til å kjøpe og selge, sier DNB-sjefen.

Ekstremt lavt i år

Hittil i 2015 har det vært et enormt lavt utbud.

– Dette er ikke unormalt, men det kan virke som det er ekstremt lavt akkurat i år. Nå får vi se på hva som kommer fremover, for det kan være med på å stogge utviklingen. Vi ser tendenser til at det kommer til å roe seg ned, sier Garvik.

DNB opplever at det er mange om beinet. Det er 20-30 prosent flere på visninger i snitt nå enn det er ellers på året.

– Det som også er litt spesielt, er at det er mye småleiligheter ute i markedet nå. Derfor er leiligheter over 80-90 kvadratmeter enormt godt besøkt, sier han.

– Ha is i magen

Garvik anbefaler kjøpere å ha litt is i magen:

– Avvent litt til de rette objektene kommer for salg.

– Hvordan gjør man et kupp i dagens marked?

– Et kupp? Nei, det tror jeg ikke går an. Fyllingsdalen og Åsane er de billigste stedene å bo i Bergen. Det er mye leiligheter og borettslagsleiligheter til salgs i disse områdene. Men en del av dem er undervurdert. Borettslagene er stort sett nedbetalt og godt driftet. Hvis kvadratmeterprisen er under 30.000 kroner, er det gode kjøp ute og går. Særlig hvis bygningsmassen er god, fellesgjelden er lav og driftingen er god. Likevel tror jeg ikke man kan gjøre et skikkelig kupp. Det som er viktig er å tenke langsiktig. Man må tenke på hvor man vil bo og investere i livskvalitet, sier Garvik.