Grensen på 100.000 kroner kvadratmeteren har ennå ikke sprukket i Bergen, selv om Oslo for lengst har solgt boliger i denne prisklassen. Nå kan Bergen få sin første. I Stølen ligger et 19 kvadratmeter stort krypinn som nå selges for 1.900.000 kroner.

FOTO: Eiendomsmegler Vest

TIL SALGS: Det lille krypinnet som er til salgs ligger i trehuset i midten av bildet. FOTO: Eiendomsmegler Vest

Bonansa har tidligere skrevet at meglerne i Bergen har en uhøytidelig konkurranse om å være førstemann over den “magiske” grensen. Austefjord har tro på at det er han som krysser den først.

Hovedårsaken er at objektet har en kryphems på 16 ytterligere kvadratmeter, der man kan boltre seg litt ekstra.

UTVIKLING: Slik har kvadratmeterprisene utviklet seg i Bergen fra 1986 til 2014. GRAFIKK: Norges Eiendomsmeglerforbund

UTVIKLING: Slik har kvadratmeterprisene utviklet seg i Bergen fra 1986 til 2014. GRAFIKK: Norges Eiendomsmeglerforbund

Bergens dyreste strøk

– Dette er jo en helt hinsides pris, sier Frode Sjursen.

Han er leder for Stølestrøkenes Vel og ønsker naturligvis en potensiell kjøper hjertelig velkommen til nabolaget.

– Det er jo et fint strøk å bo. Du er nærmt det meste, men du bor tett. Det er både positivt og negativt. Du har jo naboer som har vinduene åpne når de har fest og du merker at du har fest. Samtidig er dette et gammelt, historisk område. Det er godt  miljø her, og du har kort vei til byen og fjellet, sier Sjursen.

– Hvordan er det å bo i Bergens absolutt dyreste strøk?

– Hvis noen vil betale sånne astronomiske summer, så vær så god. Det er borti staur og vegg. Dette gjenspeiler det generelle prisnivået og at renten er lav. Men så er det jo verd det hvis noen er villige til å betale det, sier Sjursen.

FOTO: Eiendomsmegler Vest

HEMSEN TREKKER OPP: Det er hemsen på 16 kvadratmeter som hever den potensielle verdien på leiligheten. FOTO: Eiendomsmegler Vest

17 prosent opp

Fra februar 2014 til februar 2015 har kvadratmeterprisen steget fra 48.191 til 56.694 for småleiligheter i sentrum av Bergen. Dette er en økning på 17 prosent, viser tall fra Finn.no.

SENTRUM ØKER: Denne grafen viser kvadratmeterprisøkning i Bergen sentrum for boliger med ett soverom som er mellom 1 og 49 kvadratmeter store.

SENTRUM ØKER: Denne grafen viser kvadratmeterprisøkning i Bergen sentrum for boliger med ett soverom som er mellom 1 og 49 kvadratmeter store.

I forrige måned ble det antydet at 100.000-kronersgrensen kom til å bli slått til sommeren. Da kommer nemlig det som er Bergens – til nå – dyreste leilighet for salg i C. Sundts gate. Prosjektet megler Tom Jørgensen har til salgs heter Nordnes Brygge. I syvende etasje ligger et krypinn på 243 kvadratmeter.

Prislappen er 25,5 millioner. Det betyr en skyhøy kvadratmeterpris på 105.000 kroner.

Nå spørs det likevel om Austefjord kommer Jørgensen i forkjøpet.

FOTO: Eiendomsmegler Vest

HØY PRISKLASSE: Hemsens takhøyde er for lav til at den regnes med i taksten. FOTO: Eiendomsmegler Vest

Leiligheten har visning i neste uke.

Flere henvendelser

– Jeg skal ikke forskuttere noe, men vi skal gjøre et forsøk. Så får markedet si sitt, sier han.

Han tror leiligheten vil gå for denne prisen fordi soveplassproblemtatikken er løst, og man har et fullverdig kjøkken og bad.

– Det er kommet flere henvendelser allerede. Det har vært en periode nå hvor en del leiligheter er blitt kuppet før visning. I de fleste tilfellene tror jeg disse leilighetene går for billig. Jeg vil ikke ta initiativ til at noe blir kuppet, sier Austefjord.

Han tror den primære kjøpergruppen er unge personer.

– Men det er plass til et par også i denne leiligheten, og det er ingen dum investering. Med dagens rente, som man kan binde i ti år, betaler man under 4000 kroner etter skatt i måneden i renter. Avdragene er jo ren sparing. Denne leiligheten kunne lett blitt leid ut for 10.000 kroner i måneden, så det er en god investering, mener Austefjord.

FOTO: Eiendomsmegler Vest

BRUKES SOM SOVEROM: Fordi det er plass til seng på hemsen, får man et ekstra soverom. FOTO: Eiendomsmegler Vest

Og det er i hvert fall ingen lokkepris:

– Dynamikken i markedet har gjort at ting har gått langt over prisantydning i mange tilfeller. Vi har nok vært forsiktige også. Det gjenstår å se om vi går høyt ut, men det er ikke noe poeng å prise under for at folk skal bruke tid på noe som ikke har noen hensikt, mener megleren.

FOTO: Eiendomsmegler Vest

GLASSVINDU: Det er luftig mellom “etasjene” i den lille leiligheten. FOTO: Eiendomsmegler Vest