– Man ser seg lett blind på egne ting. Kommer du inn som ekstern i boligen ser du at bokhyllen ikke bør være der, sier Silje Heggø, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1.

FØR OG ETTER: Vi tok bort skittentøykurven og gulvteppene. De mørke gardinene ble tatt ned, og erstattet med noen hvite som lå i skapet. To like nattbord ble lånt, det samme med sengetepper, hotellputer og pynteputer. Et stort speil ble satt i boden. PS: Leser du denne saken på PC, trykk på bildet for å se det i en større versjon. FOTO: SYNNE HELLUM MARSCHHÄUSER

Vi har stylet en leilighet for et par hundrelapper.

Møbler er flyttet, pynteting pakket ned, puter er lånt og blomster er kjøpt inn. Alt for å gjøre klart til annonsering, visning og salg.

Lån det du mangler

Heggø anbefaler at man får hjelp fra venner med styling, for venner ser boligen på en helt annen måte.

– Det er ikke alltid like populært å gi folk beskjed om hva de må ta bort eller fikse. Men vi ser hva som går igjen på de gode salgene og omvendt, sier Heggø.

Man må se på visning at det er plass til spiseplass og sofa, og tilstrebe at folk på visning tenker «her kan jeg bo».

BARNEROMMET: Vi tok bort barnesengen, lot gjestesengen stå og satte inn en lånt stol. De fleste lekene ble fjernet, bare noen pene leker, bamser og bøker fikk bli. FOTO: SYNNE HELLUM MARSCHHÄUSER

– Gjør det koselig. Så lenge du velger én stil har det ingenting å si hvilken. Mange forskjellige stiler i en leilighet er rotete.

For eksempel supersterilt kjøkken, gammeldags stue og retrostil på soverommet.

Og man kan låne tingene som mangler av venner. Heggø ser at mange kjøper interiørting og leverer dem tilbake etter visning.

RØD TRÅD: Ikke bland altfor mange stiler, anbefaler eiendomsmegleren. Her er et eksempel på to soverom i samme bolig med samme stil. FOTO: EIENDOMSMEGLER 1

– Lån puter, bilder og lamper. Da holder du kostnadene nede, sier Heggø.

Lag en avtale med venner om når de kan få tilbake tingene sine. Er de avbildet i annonsen er det rart om de er borte til visning. Vi lånte lamper, blomsterpotter, puter, sengetepper, ulltepper, champagnekjøler, gyngestol, nattbord, pyntegjenstander og håndklær.

Man kan også sjekke om man kan låne ting fra interiørbutikker mot et depositum.

Ikke undervurder styling: Disse tipsene selger leiligheten din

Slik styler du rommene

Med tips fra Heggø har vi stylet leiligheten. Vi holdt oss til noen farger i rommene; beige, grått, hvitt og blått, men Heggø anbefaler at man gjerne er litt fargerike for å skille seg ut.

Stue: Er rommet lite, fjern tepper. Er rommet stort kan tepper brukes for å dele rommet inn i soner.

FAMILIEBILDER: Personlige bilder er tatt ut av rammene midlertidig og erstattet med innpakningspapir og bilder fra magasiner. FOTO: SYNNE HELLUM MARSCHHÄUSER

Kjøkken: Ta bort tingene som står på kjøkkenbenken og oppå skapene. Ikke la store kjøkkenmaskiner og lignende stå fremme. Vi fjernet det meste og satte frem noen urter og noen blomster.

Soverom: Re opp pent, fjern ting som ligger på gulvene.

Barnerom: Heggø anbefaler at man fjerner bilder av ungene, og navnet over sengen eller på døren. La det være igjen litt leker, men ta bort lekene som står på gulvet. Hun synes det er trist når man fjerner alt personlig på et barnerom, og mener folk ikke har vanskelig for å se for seg annen bruk av rommet. Har du et lite rom med en 90-cmseng, kan du sette inn et skrivebord også for å vise at det er plass.

På badet ble stellebordet fjernet, det samme med dusjforhenget. Noen pene håndklær ble hengt opp, og et luktelys satt frem. Dobørste, dorullholder og lignende ble satt i et skap.

– Det skumleste folk gjør er å fjerne alt. Det skal se ut som et hjem, sier Heggø.

Slik gikk salget

Leiligheten vi stylet er en 69 m² stor 3-roms i Lørenskog i Akershus. Prisantydning og takst var 2.600.000 kroner. Om leiligheten skrev megleren: «Lys, moderne og lettmøblert med lekker fargekombinasjon, helt i tråd med interiørtrendene. »

Etter en visning ble det budrunde og leiligheten ble solgt for 2.850.000 kroner, 250.000 kroner over prisantydning og takst.

Profesjonell styling fra 10.000 kroner

FØR: Mikrobølgeovn, kokebøker, kjøkkenmaskiner og ting som stod oppå skapene ble pakket ned. FOTO: SYNNE HELLUM MARSCHHÄUSER

Det koster fra cirka 10.000 kroner til nærmere 40.000 kroner for profesjonell styling, avhengig av boligens størrelse, ifølge E24.

Sanjay Malhotra, konsulent i Oslo Boligstyling, forteller til oss at de prøver å skape en helhet i stylingen. De bruker ting som passer sammen og farger som passer sammen. De styler flest leiligheter, fra to til fire rom, og oppdragene kommer oftest direkte fra meglere.

ETTER: Noen planter, en kokebok og en bolle med epler fikk stå fremme på kjøkkenbenken. Oppvaskbørsten og såper ble gjemt bort i et skap. FOTO: SYNNE HELLUM MARSCHHÄUSER

Boligen tømmes for alt innbo, og så innreder Malhotra & co på nytt.

– Som regel styler vi leiligheter som er fraflyttet. Folk selger, flytter og har lite, ingen eller gamle møbler igjen. Det er også en del dødsbo, sier Malhotra.

Vi tror du også vil like disse sakene: