Kun få måneder inn i det nye året er det flere meglere som allerede har omsatt for store summer.

einarstrandrett

Einar Strand

Einar Strand hos Privatmegleren i Bergen er en av dem. Megleren har solgt boliger for 217 millioner kroner kun i løpet av årets tre første måneder.

– Det har vært et hyggelig år så langt, sier Strand.

Den dyreste boligen han har solgt i år hadde en prislapp på cirka 27 millioner kroner. Den rimeligste var en hytte i relativt dårlig stand, som gikk for 225.000 kroner.

Tallet så langt i 2015 er på 267 millioner. Til sammenligning omsatte han for 280 millioner i 2014.

– Hva er hendt?

– Det er ikke så godt å si. Det er vel litt tilfeldigheter blandet med skikkelig stå-på-vilje. Det er flere faktorer som spiller inn, jeg har også solgt en del dyrere boliger, forklarer han.

Mange arbeidstimer

Han har vært megler i ni år, og tror at mange anbefalinger fra tidligere kunder er en del av årsaken til at han nå gjør det så bra. Men i tillegg til dette tilbringer han lange timer på jobb.

– Høy arbeidsmengde genererer en bra omsetning. Det som skiller en som gjør det bra fra en som gjør det veldig bra, er ofte flere arbeidstimer.

– Så du har jobbet mye så langt i år?

– Jeg vil påstå det, ja. Dersom du ringer min samboer vil hun gjerne si at hun ikke helt husker hvordan jeg ser ut. Som megler skaper du din egen arbeidshverdag. Vil du gjøre det godt kan du jobbe mye, ønsker du åttetimers-dager, kan du gjøre det – men da uten samme resultat, sier han.

Han beskriver boligmarkedet som ekstremt bra så langt i 2015, og på spørsmål om han har satt seg noe mål vil han ikke oppgi noe konkret.

– Jeg har ikke et enormt fokus på det. Det viktigste er fokuset på kundene, jeg ønsker jo at de skal anbefale meg videre. Så er det selvsagt veldig artig at jeg gjør det så bra.

– Og litt konkurranse er bra og sunt. Da spisser vi formen og er mer skjerpet, mener Strand.

Flere som selger mye

Hos Kaland & Partners er det Petter Krantz som har solgt mest. Tommy Kaland kan fortelle at han har omsatt 47 eiendommer med en bruttoomsetning på kroner 146,4 mill.

Hos Eie Eiendomsmegling i Bergen er det daglig leder og partner Eivind Kalve som troner øverst så langt. Han har solgt 29 eiendommer til en totalsalgsverdi på litt over 90 millioner kroner.

– Av disse er 28 gått over takst, med en gjennomsnittspris på 193.000 kroner over takst. 28 er også blitt solgt på første visning, forteller han.

Kalve sier at han er mest fornøyd med at han scorer 94,3 av 100 når det gjelder kundetilfredshet. Noe som gjør at han der ligger på tredjeplass internt i Eie-kjeden.

I Fana Sparebank er det megler Fredrik Tøsdal som har høyest omsetning. Han har solgt 51 boliger til en totalverdi på ca 194 millioner kroner.

Hos Garanti er det Monika  Hedstrøm som har omsatt boliger for mest verdi til nå i 2015. Hun har omsatt for ca 70,7 millioner kroner.

Vi tror du også vil like disse sakene: