Du er kanskje en av de mange som har fått med deg alle de flotte hagene vi har vist frem denne sommeren?

Vel, nå kan du være med på å avgjøre hvilken av dem som blir kåret til Bergens fineste – og som stikker av med en premie til en verdi av 10.000 kroner.

KONKURRANSE: BERGENS FINESTE HAGE
I sommer lanserer Bonansa i samarbeid med fylkesleder for Det Norske Hageselskap i Hordaland, Elisabeth Heggland Urø, en konkurranse om hvem som har Bergens fineste hage. For å melde deg på sender du en epost med navn, telefonnummer, adresse og et par bilder til hage@bonansa.no med ditt kandidatur. Det går også an å melde på hagen til en venn eller et familiemedlem. Hver uke i sommer kommer vi til å besøke en kandidat, før juryen i august setter seg ned og ser på finalistene. Når vi kroner Bergens fineste hage vil vinneren kunne få det enda finere utenfor huset sitt. Premien er nemlig – foruten heder og ære – valgfritt hageutstyr og planter til en verdi av 10.000 kroner. Sponsor for konkurransen er Hageland i Åsane, på Fantoft, i Fyllingsdalen og på Askøy.hageland_faktaboks

Bonansas hageekspert har besøkt ti hager gjennom sommeren. Frem til neste uke kan du være med å stemme på din favoritt. Deretter møtes en jury for å ta den endelige avgjørelsen.

  • Du stemmer i bunnen av saken!

 

Her ser dere de flotte hagene:

Klikk gjerne på lenkene for å ta en ekstra god titt på de ulike hagene.

1. Hagen til Tove og Kurt Hauge sammen med deres to barn på Lindås:

toveshage1RETT

På Lindås bor Tove Hauge og familien. Tove fikk interesse for hage og blomster allerede i 20-årsalderen, og hageeksperten vår ga tidligere i sommer denne hagen terningkast seks.

2. Hagen til Gunn Margrethe og Svein Berentzen i Setersdølen:

nyhage2rett

Ekteparet Berentzen har bodd i dette huset i Seterstølen siden 1971. Hagen er ikke av de største, men den er til gjengjeld utnyttet til det fulle. De har blant annet laget bed langs fjellveggen, og til og med plantet oppover fjellet.

3. Hagen til Jeanette og Are Bu Vindenes med familie i Straumsgrend:

finhage13rett

Jeanette Bu Vindenes og familien bor i Straumsgrend, og har opparbeidet store deler av hagen til huset de kjøpte for fem år siden. Hun tegner og planter mens mannen snekrer.

4. Hagen til Hjalmar Aasheim i Arna:

hjalmar729

Vår hageekspert lot seg imponere av Hjalmar sin hage i Midthagen på Haukeland i Arna. – Det gir meg en viss ro å putle på i hagen. Jeg får en god følelse når jeg ser plantene vokse og at de trives, sier den spreke 72-åringen.

5. Hagen til Ivar og Gunvor Tumyr på Ask:

FOTO: Elisabeth Heggland Urø

Ivar er en skikkelig hageentusiast og utdannet gartner. Nå er han og konen Gunvor pensjonister, og nyter lange dager i hagen. – Vi er ikke så glad i å reise bort om sommeren når hagen er på det vakreste, sier Gunvor.

6. Hagen til Roy og Lin Scholten like ved Brann stadion:

bygård1rett

Roy og Lin har virkelig gjort seg flid i bygårds-hagen ved Brann stadion. “Dette er en prydhage som får alle sanseinntrykk til å åpne seg med det samme man setter foten innenfor porten.”

7. Hagen til Tony Pedersen i Fyllingsdalen:

EKSOTISK: Buddaen og fossefallet gir en fin avslutting på denne delen av hagen. FOTO: Elisabeth Heggland Urø

“Jeg kjente ett øyeblikk at jeg følte meg svimmel for dette var rett og slett for mye å ta inn for en som er så hage interessert som meg. Hele skråningen var full av eksotiske planter og utvalget var enormt. Jeg stod bare og gispet etter luft. Tenk at det finnes en slik eksotisk hage – midt i Fyllingsdalen.”

8. Hagen til Kari og Jan Helge Gram Eggestøl i Os:

FOTO: Elisabeth Heggland Urø

Ekteparet er bosatt i sentrum, men tilbringer mesteparten av sommerhalvåret på hytten på Søre Strøno i Os kommune. Hytten er fra 1700-tallet og er øst Strønos eldste hus. Nå har de både grønnsakshage, frukthage, sansehage, prydhage og stor tumleplass hvor barn og barnebarn kan spille både både fotball og badmington.

 9. Hagen til Lill Ida Berget og samboeren på Eidsvåg:

BONSAI: Ett lite "bonsai tre" har fått plass i hagen. Legg merke til de fine steinene rundt. FOTO: Elisabeth Heggland Urø

Ett lite bonsaitre har fått plass i hagen til Lill Ida. Legg merke til de fine steinene rundt. Lill Ida betegner sin samboer Harald som steingal. Han har gravd frem steiner, tilført nye og satt dem sammen slik at det gir ett fint utrykk. Han er også glad i å felle trær. For ikke lenge siden satt han opp noen trestubber som ett lite kunstverk i hagen.

 10. Hagen til Frank Atle Schultz og hans samboer Bente Skurdal på Sotra:

japan729

På Straume bor Frank Atle Schutz og hans samboer Bente Skurdal. Frank ble påmeldt Bonansas hagekonkurranse av sin samboer Bente, som er stolt over hva Frank har fått ut av hagen.

 

Hvilken er Bergens fineste hage?

Se resultater

Loading ... Loading ...