Hun eier det idylliske huset på Utne i Hardanger sammen med sin bror, men nå skal de selge herligheten.

Dermed får også det litt utradisjonelle gjesterommet i huset ny eier.

FOTO: Gelton Media AS

FOTO: Gelton Media AS

– Det var opprinnelig mitt rom, men den gang hadde vi dusj i kjelleren. Og faktisk så var huset vårt et av de første på Utne som hadde dusj innlagt. Den gangen kom det også andre folk som ikke hadde dusj for å dusje hos oss, forteller Vetlejord.

Men disse kom altså ikke inn på soverommet hennes for å rengjøre seg eller gjøre sitt avtrede.

– Nei, det var først i 1965-70 at min far innledet bad på rommet. Han kom til at det var så stort. Så derfor står sengen som min far laget til meg i rommet fortsatt. Foreldrene mine mente det var praktisk å ha en seng på badet.

– Praktisk? Hvordan da?

– Da var det jo kort vei til toalettet! Vi bruker det som et kombinert bad og gjesterom nå. Alle synes det er kjekt og praktisk, sier Vetlejord – og ler.

FOTO: Gelton Media AS

FOTO: Gelton Media AS

 

Selger barndomshjemmet

Den sjarmerende eiendommen på Utne er til salgs for 1,25 millioner kroner. Allerede har tre interessenter meldt seg, selv om eiendommen ble lagt ut for salg torsdag. Eieren drømmer om at en kjøper som vil bo i huset permanent skal melde seg.

– Det er jo det beste for huset, for nabolaget og for lokalmiljøet at noen bor der fast, sier hun.

– Det er mitt barndomshjem og det er et hus som jeg eier sammen med broren min. Vi overtok huset for en del år tilbake da moren vår ble gammel og ikke klarte å bo der alene lenger. Så da hun flyttet på aldershjem, overtok vi huset, sier Vetlejord.

FOTO: Gelton Media AS

FOTO: Gelton Media AS

Søsknene har hatt det i syv-åtte år.

– Nå er mor død og vi bruker det for lite rett og slett. Vi tenker at det huset fortjener er å ha noen som kan bruke det mer enn vi gjør, og som kan passe på det. Det er urealistisk at barna våre skal overta, så da har vi bestemt oss for å selge, men det var ikke lett.

Bygget av far

Å selge barndomshjemmet føles litt  både og.

– Dette er et hus som faren vår bygget, for han var bygnings- og møbelsnekker. Han bygget huset og laget en god del av møblene som er i huset. Huset har jo en historie som er veldig viktig for oss begge, men det bør passes på. Vi har ikke bodd der fast noen av oss siden vi flyttet hjemmefra, da vi var rundt 15 år gamle. Da får man jo andre liv og, det blir ikke til at vi er der så mye lenger. Alt til sin tid, men huset er jo fortsatt fint, sier Vetlejord.

FOTO: Gelton Media AS

FOTO: Gelton Media AS

Huset har rukket å bli 65 år gammelt. Veldig mye av interiøret er bevart, men eieren er ikke enig i at tiden har stått stille.

– Det har ikke vært nødvendig å skifte ut så masse, for det er så god kvalitet på bygningsarbeidet. Foreldrene våre var opptatt av å bevare stilen fra den gangen. Noe har blitt skiftet ut, men kun kjøkkenet er det eneste som er nytt siden 70-tallet. Og du ser de brune panelene på veggen og fargene på soverommet, det er jo ting som er på vei inn igjen, sier Vetlejord.

FOTO: Gelton Media AS

FOTO: Gelton Media AS

Utne er trafikknutepunkt mellom Bergen og Oslo når man velger å reise over Haukeli. Hver sommer frakter fergen mellom Utne og Kvanndal mange tusen turister som velger veien gjennom Hardanger.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på objekter som er til salgs i Ullensvang kommune i øyeblikket er 13.187 kroner. Det er helt tilsvarende kvadratmeterprisen på prisantydningen for den lille perlen til Vetlejord også.

Vi tror du også vil like disse sakene: