Eiendomsinvestoren forsøker å selge landstedet for andre gang på to år. Nå er prisen redusert med flere millioner kroner.

– Dette er et prosjekt som inngår i kategorien sjeldne anledninger. Det kan ta flere år før noe tilsvarende legges ut i markedet igjen, sier megler Tom Jørgensen fra Privatmegleren til Bonansa.

Det er ikke Privatmegleren som forsøkte å selge eiendommen for to år siden, men et annet eiendomsmeglerfirma.

Eiendommen hadde den gang en prisantydning på 25 millioner kroner, men ligger nå for salg til 19,5 millioner kroner. Det er eiendomsinvestor Jarle Nordnes som er eier.

Mange interesserte

– På tross av at Tjoholmen har en relativt høy prisklasse, opplever vi mye interesse. Den største responsen er fra potensielle kjøpere i og rundt Bergen. Prisen på nær 20 millioner kroner gjør at det er et mer begrenset marked, men samtidig er jeg overrasket over hvor mange som etter hvert har beveget seg inn i denne kjøpegruppen. Tidligere kunne disse telles på en hånd. Slik er det åpenbart ikke lenger, forklarer megleren.

Dette er per nå den dyreste sjøeiendommen for salg i Norge.

Tomt på seks mål

– Tjoholmen er en uvanlig flott perle, og noen av interessentene er selskap som vurderer å bruke eiendommen til ande formål. Det er ingen som kjøper en hel øy på impuls, og interessentene må gjerne organisere litt ekstra sammenlignet det å se på en leilighet midt i byen, sier Jørgensen.

Eiendommen består av en øy på hele seks mål, og ligger i Os kommune. Her er både sandstrand og flytebrygge. Det er 430 kvm bruksareal fordelt på hovedhytte med stort naust, gjestehytte og badehus.