– Denne leiligheten blir kun bygget dersom det er interesse for den, sier Karl Johan Rolfsvaag hos Gravdal Bustadsprosjekt.

Han snakker om en stor penthouseleilighet i Øvre Ervik, som ble lagt ut for salg denne uken.

– Prospektet er ikke helt ferdig ennå, understreker han.

Stemmer ikke overens med markedet

Prisen er det ingenting å si på – forutsatt at du har penger på bok. Den stemmer riktignok ikke overens med boligprisene Eiendom Norge la frem onsdag denne uken. De viser nemlig at kvadratmeterprisen for Åsane i øyeblikket er 31.774 kroner.

Riktignok slår Eiendom Norge sammen Åsane og Arna i sine beregninger, hvorav sistnevnte nok trekker ned tallene noe. Likevel, å selge bolig for over 70.000 kroner kvadraten er høyt for hele Bergen.

– Vi må slå bydeler sammen for å få stort nok datagrunnlag, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer, til Bonansa.

Selv i sentrum er ikke den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på mer enn 50.556 kroner denne sommeren.

Penthouseleiligheten er på 164 kvadratmeter, og har to terrasser som begge er vendt mot sjøen. I tillegg rommer den tre soverom. Prislappen er 11,5 millioner.

Tror på Åsane

– Vi tror dette er fullt mulig. Det ble nylig solgt leiligheter ved Nordåsvannet for 13-14 millioner. Er det egentlig mer attraktivt å bo der enn å bo ved sjøen på Eidsvåg? Dette blir jo bare en vurdering av hvor man vil bo og alle har forskjellige ønsker, men jeg tror dette er mulig, sier Rolvsvaag.

Han mener det også er en vesentlig forskjell på nybygg og brukte boliger, og at sistnevnte trekker ned kvadratmeterprisen. I øyeblikket selges det som potensielt kan bli Bergens dyreste bolig. Den ligger på Nordnes Brygge til en prislapp på over 100.000 kroner kvadraten.

Rolvsvaag mener prosjektet på Storbotn har stort potensial.

– Jeg blir jo litt subjektiv, men det er kanskje det fineste boligprosjektet i Bergen Nord. Alle leilighetene har utsikt mot sjøen. Det er solrikt hele dagen og det er ingen trafikkstøy. Det er beliggenheten som gjør at det er attraktivt, men også det at vi selger svært innholdsrike leiligheter. Standarden ligger noe litt over det meste som selges i dag, sier han.

UTSIKT: Dette er utsikten fra penthouseleiligheten i Åsane. FOTO: Gravdal Bustadprosjekt AS

UTSIKT: Dette er utsikten fra penthouseleiligheten i Åsane. FOTO: Gravdal Bustadprosjekt AS

Flere eksklusive Åsane-prosjekter

DNB Eiendom selger også kostbare leiligheter i Åsane, med adresse Nyborg. De har 38 leiligheter for salg. Her får man 117 kvadratmeter for 7,4 millioner. Dette tilsvarer over 63.000 kroner kvadraten.

Herland Eiendom har også til salgs eksklusive leiligheter. Disse ligger på Eidsvågneset Park. Den dyreste er priset til 9.870.000 kroner for 150 kvadratmeter, som tilsvarer over 65.000 kroner kvadraten.

– Det vi selger ligger som regel mellom 60.000 og 65.000 kroner kvadraten. Disse har gått unna hele veien. Det er alltid noen som vil ha noe spesielt, sier Rolvsvaag.

På Storbotn har de valgt å slå sammen de to toppleilighetene i bygget, for å lage den ultimate toppleiligheten.

– Vi har god tid til å finne en kjøper, og gjør vi ikke det, bygger vi to leiligheter på toppen. Samtidig tror jeg Bergen kommer opp mot 100.000 kroner kvadraten nå. I Oslo går store leiligheter for så mye som 140.000 kroner kvadraten. Jeg ser ingen grunn til at det ikke skal vokse mer i Bergen fremover.

Vi tror du også vil være interessert i disse sakene: