Det går mot grønnere tider, og Bonansa er derfor glad for å ha enda en medspiller med på laget. Elisabeth Heggland Urø (46) er gartner og fylkesleder for Hageselskapet Hordaland.

– Hageinteressen tok av i 2009 da vi kjøpte et hus med hage som ikke hadde blitt stelt på 20 år, forteller hun.

Når hun ikke bruker de grønne fingrene hjemme, jobber hun som hageplanlegger for private og borettslag. I tillegg var hun med og planla uteområdet i NRK-serien “Anno”.

– Det var veldig vanskelig å få tak i ripsbuskene. Jeg kjørte rundt over alt fra Sotra til Arna for å snuse i hagene til folk. Tror jeg ringte på til hundre personer for å spørre om jeg kunne få kjøpe den gamle ripsbusken i hagen deres. To ble løftet med gravemaskin og lift over gjerdet til Schøttstuene, sier hun.

– Det var gøy, men veldig slitsomt, for jeg jobbet med “Garden Master” som ble filmet på Østlandet rett før “Anno”. Det skal sendes på TV 2 snart, forteller Urø.

Skal kanskje til Farmen

– Hva gjorde du konkret?

– Jeg tapetserte, malte, skaffet interiør både ute og inne, båter… Ja, stort sett alt.

– Hva kan Bonansas lesere forvente med deg som skribent?

– Jeg brenner for parsellhager, og har vært med på å etablere to i år, og skal se på to til denne våren. Med meg blir det ikke bare bilder av blomster i en vase på blogginnleggene, sier Urø.

Hun er gartnerutdannet.

– Mange sier det er unødvendig, men det er alltid greit å ha papirer på det man holder på med, synes jeg, sier hun.

Fra Bonansas andre eksperter: