Gunn Kristin Monsen skriver bloggen All in the Details. Hun skal bidra fast for Bonansa fremover.

Gunn Kristin Monsen skriver bloggen All in the Details. Hun skal bidra fast for Bonansa fremover.

Hun er en av Bonansas faste bidragsytere, som vi skal bli bedre kjent med fremover. Hver uke vil hun levere inspirerende innlegg om interiør, slik hun har gjort lenge på bloggen All In The Details.

– Hele grunnen til at jeg startet å blogge er at jeg var interessert i fotografering. Livet og hverdagen kan ofte være travel og kaotisk, men når jeg begynner å ta bilder er jeg inne i den sfæren der jeg kan koble helt av. Bloggen ble for meg et sted å samle alle tingene jeg gjorde og alle bildene jeg tok, sier Monsen.

Detaljene teller

Bloggen hennes, All In the details, handler om akkurat det: De små detaljene som gjør helheten.

– Jeg bruker ikke vidvinkel for å få med hele rommet når jeg tar bildene mine, men går tett på for å fange detaljene. I en travel hverdag har hvertfall ikke jeg det mulig å ha huset strøkent til enhver tid, og da er det så viktig å kunne gjøre det fint og gi deg den rette stemningen akkurat der du er. Små stilleben og samlinger som gjør at de tingen du har kommer til sin rett, sier Gunn.

Ikke tålmodighet til loppemarkeder

Hun bor i et gammelt hus på Askøy sammen med ektemannen Leif (49) og døtrene Pernille (9) og Kaja (14). Ja, og så må vi selvsagt ikke glemme katten Leo og hunden Romeo.

LYST KJØKKEN: Gunn bor i gammelt hus på Askøy sammen med mann, to barn, en katt og en hund.

LYST KJØKKEN: Gunn bor i gammelt hus på Askøy sammen med mann, to barn, en katt og en hund.

– Da vi flyttet tilbake fra Oslo sto min mors barndomshjem tomt. Det er et hus fra etterkrigstiden med stor, uregjerlig hage. Vi fikk tilbud om å flytte inn her, men det hadde ikke vært pusset opp siden 1947. Dermed var det litt å gjøre. Vi har flere ganger tenkt på om dette er det vi har lyst til, men vi kommer alltid til at det er det, sier hun.

Inspirasjonen til å gjøre endringer i boligen skjer plutselig. Det kan være noe med lyset som gjør at hun plutselig ser tingene på en annen måte.

– Jeg har alltid vært svak for interiør, men veien har blitt litt til mens jeg har gått. Jeg har ikke tålmodighet til loppemarked, men elsker vintagebutikker. Der kan jeg finne én ting som inspirerer til mange andre ting.

Sosiale medier og andres hjem er også en drivkraft til ideer.

– Jeg finner sonen min og glemmer alt som foregår rundt meg. Da er det bare for alle andre å ikke gå i veien, for da er jeg i gang.

Sommeren kommer!

Når Gunn ikke pusser opp, tar bilder og blogger om det, jobber hun som frilansfotograf og tar portretter. I tillegg er hun regnskapsfører i Elto.

ELSKER LYS: Gunns fotointeresse gjør at hun er opptatt av lys og elsker når det er akkurat riktig.

ELSKER LYS: Gunns fotointeresse gjør at hun er opptatt av lys og elsker når det er akkurat riktig.

– Vi har prøvd å forenkle det å bo, for vi har det alltid så travelt. Samtidig er det sånn at når man bor i et så gammelt hus, blir man aldri ferdig. Vi har alltid mange planer.

– Som hva da?

– Vel, nå når det går mot sommer…

– Gjør det?

– Hehe, ja, med én gang det bikker jul, så er jeg på vei mot utesesongen. Her hos oss har vi allerede forlenget en del av uteplassen med å legge treplatting rundt nesten hele huset. Dermed skal vi innrede store, åpne flater. Det skal bli veldig gøy å få opp litt levegger og kanskje noen permanente møbler. Jeg ser for meg et digert langbord, for eksempel. Det er utrolig kjekt å ha en skjermet hage med utsikt over vannet, sier Gunn.

DETALJER: Det er detaljene som er viktige for Gunn, for det er jo ikke sikkert det er 100 prosent ryddig i hele huset ved ethvert fotoopptak.

DETALJER: Det er detaljene som er viktige for Gunn, for det er jo ikke sikkert det er 100 prosent ryddig i hele huset ved ethvert fotoopptak.

– Hvordan synes du det er å aldri helt bli ferdig?

– Det gjør meg ingenting, og det må nesten bli sånn. Behovene forandrer seg hele tiden. Når barna er små, vil du ha dem nærmest mulig. Etter hvert som de blir større, vil de ikke ha soverom rett ved siden av ditt. Samtidig er jeg sånn som kjøper veldig lite ting. Jeg har en veldig klar formening om hvordan jeg vil ha det. Min mann liker også interiør og det er ikke alltid vi er enige, men stort sett har jeg det litt for gøy.

Malte alt rosa

– Hva er viktig for deg?

– Jeg har behov for litt harmoni. Jeg husker da jeg bodde hjemme. Jeg malte alle tingene mine rosa for at de skulle passe sammen; min fars høyttalere som sto nede på rommet og colaflasker. Nå har jeg det hvitt og en veldig enkel base. Da er det så lett å endre på stemningene. Du kan snu så fort på ting med en svart duk eller grønne planter.

– Hvordan fant du ut hva du liker og hva som er din stil?

– Min mor var veldig fargeglad. Jeg var alltid litt i andre enden av skalaen. Men det var først da jeg bodde i Roma et år, at jeg skjønte det. Den følelsen inne i de hjemmene der, med lyse vegger og mørkt treverk, er min greie. Det sa bare klikk. Jeg liker rene flater og kombinasjon av gamle og nye ting.

– Har du fått det sånn, eller drømmer du om noe annet?

– Jeg kunne tenkt meg et større hus og høyere under taket. Kanskje også litt større rom. Et funkishus hadde vært gøy, men det sitrer litt i meg når jeg går forbi en gammel villa. Da kunne jeg flyttet rett inn.

gkm4

Det er ikke mye igjen av Gunns barndsomsstil, da alt var rosa.

 

Finn din egen stil

– Hvordan vil du råde andre som jakter på sin stil?

– Først og fremst til å tenke på hva du selv liker. Det er så lett å hive seg på nye ting.

– Jakten på sin egen stil begynner ofte i det små, men du kan gjøre det grundig. En idé kan være å kjøpe noen interiørblader og rive ut de sidene som du synes er fine. Da får du visualisert det du liker. Og så, hvis du legger dem utover på bordet, så er det garantert ting som går igjen. Liker du kontraster eller elementer av en sterk farge? Vil du ha det minimalistisk og funksjonelt eller er du romantisk? Du vil kunne se det av inspirasjonsboardet. Kommer du deg dit, er det også letter hvis du skal kjøpe noe nytt. Da kommer du ikke til å gjøre impulsive bomkjøp, og slik sparer man jo penger.

Selv gjør Gunn ting hjemme mest for seg selv og familien.

– Det er en bonus hvis andre synes det er fint, sier hun. Men det viktigste er at ungene sier at de liker å bo her og trives sånn som vi har det. Det er et sted der de føler seg hjemme og synes det er kjekt å invitere vennene sine. Det har ikke så mye med om det er fint, men det er et sted der de føler seg bekvem.