Det er NRK som melder at kjøperne til et nytt boligprosjekt i Bærum må forplikte seg til ikke å røyke på balkongene sine.

  • God idé? Si din mening i avstemmingen i bunnen av saken!

66 leiligheter

Eiksparken, som innfører forbudet, har 66 selveierleiligheter. Her ønsker man ikke at røykelukt skal sjenere naboene.

– Vi har tidligere bygget boligblokker der noen klaget på balkongrøyking. Den nye regelen er innført for å komme dette problemet i forkjøpet, forteller prosjektleder Philip Stephansen i Backe Prosjekt AS til NRK.

Gode tilbakemeldinger

Prosjektet i Bærum står ferdig sommeren 2018. De har til gode å møte på sure kjøpere. I stedet har de fått positive tilbakemeldinger.

– Jeg kjenner ikke til at andre selgere av nye boliger har gjort det samme. Tiden får vise om dette blir en trend, sier Stephansen.

– Synes ikke noe om forbud

Bonansa har snakket med prosjektleder hos Berland Bygg, Morten Heggland. Han jobber for tiden med ferdigstillelsen av et av de mest eksklusive boligprosjektet i Bergen, Nordnes Brygge. Her selger man i øyeblikket det som kan bli Bergens dyreste leilighet, en penthouse til over 102.000 kroner kvadratmeteren.

Noe røykeforbud på terrassen er derimot ikke aktuelt her.

– Det har ikke vært debattert hos oss. Jeg har hørt om slike tanker, men det har ikke vært oppe i vårt fora, sier Heggland til Bonansa.

– Hva synes du om å gjøre det slik?

– Da må jeg uttale meg som privatperson og ikke på vegne av firmaet mitt. Jeg er ikke så veldig glad i forbud. Mennesket skal ha mest mulig frihet. Samtidig skal man jo ta hensyn. Selv liker jeg å ta meg en sigar, men jeg ville jo for eksempel ikke gjort dette i nærheten av mine barnebarn. Fri vilje er viktig, men folk må selvsagt oppføre seg, sier Heggland.

– Ikke aktuelt hos oss

– Nei, dette har vi ikke engang tenkt på, sier Ole Kleppe i BOB, som er prosjektleder for verdens høyeste trehus, Treet.

– Jeg har hørt om sameier og borettslag som har forbud mot å grille på terrassen. Det har jo med brannfare å gjøre. Men dette er nytt for meg. Er det noe særlig verre å røyke på terrassen enn inne i leiligheten da, spør han.

Kleppe har ikke tro på å lage for mange regler for beboerne, før disse flytter inn og selv kan få si hvordan de ønsker å ha det sammen.

– For Treets del er ikke dette engang en aktuell problemstilling. Det er ikke luftvandring mellom balkongene på trehuset, så hos oss kan man røyke til man ser mannen med ljåen, dersom man vil det. Men jeg har egentlig ikke tro på å lage slike begrensninger for folk. Man kan ikke gripe inn i folks liv på denne måten, sier Kleppe.

Hva mener du?

Er det en god idé å forby røyking på balkongen i sameier og borettslag?

Loading ... Loading ...

Vi tror du også vil like disse sakene: