En stresset megler Sveinung Minde i DNB Eiendom tok telefonen da Bonansa ringte ved 14-tiden tirsdag. Da var budrunden i gang. Meget godt i gang.

FOTO: DNB Eiendom

FOTO: DNB Eiendom

– Jeg har ikke tid til å snakke nå, kunngjorde han.

Det stoppet ikke

Telefonen gikk varm. Høyeste bud var på 7,2. Huset var taksert til 5 millioner kroner.

Og det stoppet ikke der.

FOTO: DNS Eiendom

FOTO: DNS Eiendom

Falsensvei 59 er en enebolig med tre leiligheter og stor tomt. Den ligger rett ved bybanen. Bruksarealet på 223 kvadratmeter var interessant for mange i det trange, bergenske boligmarkedet. Og det til tross for at boligen slett ikke er helt opp til dagens standard.

Velholdt, men gammelt

Ifølge prospektet er huset velholdt, men tapetet i enkelte rom er nok for spesielt retrointeresserte. Deler av kledningen ble sist byttet på 1980-tallet. Ingen av badene holder dagens standard. Sikringsskapene har skrusikringer, og det elektriske anlegget er gammelt.

FOTO: DNB Eiendom

FOTO: DNB Eiendom

Boligen blir ikke engang vasket skikkelig ut, skal vi tro prospektet der det står:

”Boligen tømmes og ryddes, men vaskes ikke ytterligere ut av selger etter salg.”

FOTO: DNSB Eiendom

FOTO: DNB Eiendom

Huset er eid av et eldre par og har vært i familiens eie i mange år.

– Ble altfor dyrt for meg

– Jeg hadde tenkt å leie ut leiligheter og bygge ut tomten. Da måtte jeg først tatt en runde med kommunen for å finne ut hva som er mulig. Tomten er veldig åpen. Og hvis prisen var riktig, hadde jeg gått for det. Men når den ble så høy, er det ikke så mye gevinst igjen. Jeg var interessert på 5 millioner, men det første budet var 6, sier Anders Langset, som var en av dem som var interessert i å kjøpe huset i Falsens vei.

– Det var ganske fullt på visning. Alle prospektene gikk. Det var priset veldig lavt. Taksten har ikke tatt høyde for at det går an å gjøre noe som helst. Tomteprisen var også veldig lav. Jeg hadde tenkt å kjøpe den på mandag før visning, men det gikk ikke, legger Langset til.

Budkrig

Budene steg taktvis med svært korte frister den siste timen før det hele var avgjort. Bud på 7,525 millioner med ti minutters frist. Nytt bud på 7,6 millioner med fem minutters frist.

Klokken 1500 var det hele avgjort. Da var huset i Falsensvei solgt for 7,650 millioner.

– Dette er en bolig som for det første nok er taksert for lavt. I alle fall i forhold til responsen vi har hatt. Den har nemlig vært helt enorm. Vi har også et stort kjøpsregister som er benyttet i denne anledningen, sier megler Sveinung Minde.

– Kjøpere var dem som ville leie ut og de som ville videreutvikle eiendommen. Barnefamilier var også med, så dette traff flere grupper. Det er en sjelden eiendom så sentralt som dette her. Men de som kjøper den må gjøre en god del, legger han til.

Mulig rekord

– Er det rekord?

– Dette er ikke dagligdags. Langt derifra. Men her var taksten for lav. Noen ville sikkert satt prisantydningen under taksten også. Det gjorde ikke. At den går mer enn 50 prosent over takst, skjer jo vanligvis ikke. Sånn sett kan dette være en rekord, men jeg har ikke oversikten akkurat nå, sier Minde.

Det var tolv med på budrunden og over 50 interressenter. Nå er han mest fornøyd med å ha en fornøyd kjøper og en fornøyd selger.

– Selgeren er veldig overrasket over prisnivået. De hadde ikke forventet dette. Dette er summer de ikke har vært i nærheten av, sier Minde.