Det gikk for seg da eneboligen i Åsane skulle selges. I forrige uke skrev Bonansa at den var Bergens mest populære boligannonse på Finn.no. Eieren fikk interesserte på døren. Noen antydet at prisantydningen på 7,5 millioner kroner måtte være en spøk.

  • Start videoen i toppen for å se alle bildene fra boligen

Stinn brakke på visning

Einar Strand hadde 15 på privatvisning. Samtlige skrev seg på listen over interessenter. Likevel ble visningen søndag avholdt. Da kom det enda flere. Ifølge dem som var der var det trafikkork av dyre biler.

– Det sto Porscher til flere millioner i oppkjørselen under visningen, skal en av dem som var der ha sagt.

– Hahaha, nå sto jo ikke jeg og sjekket oppkjørselen på visingen, men jeg har hørt at det sto en Porsche i oppkjørselen, sier Strand.

Heftig budrune

Budrunden ble avviklet mandag. På halvannen time kom det inn en rekke bud, før boligen var solgt for 8,3 millioner kroner klokken 1330.

– Den gikk 800.000 kroner over takst. Bommet dere med prisen?

– Nei, men kan ikke prise X-faktoren til en bolig som denne. Men det var lite boliger som denne til salgs i området, sier Strand.

Konkurrerende meglerkolleger antydet i forrige uke diplomatisk at boligen i alle fall ikke var priset for lavt.

– Her selges det gull, mens alt annet er gråstein. I Åsane finner du eldre boliger fra 70-tallet til samme pris, mens dette er et helt nytt hus med opparbeidet hage og livsløpstandard. Leter du etter en enebolig i Åsane som er bygget i nyere tid, får du kun ett treff, sa Fredrik Stuhr i DNB.

Trodde på eldre kjøpere

Eneboligen i Torvli i Morvik har 168 kvadratmeter på ett plan. Den ligger i enden av en blindvei og hagen inneholder blant annet svaberg.

Byggeår er 2010.

Stuhr fikk rett i at huset i Morvik kom til å gå for mye mer enn prisantydningen.

– Her får du nemlig ikke bare normale eneboligkjøpere. Du får alle – også de som er 60 pluss og egentlig hadde tenkt å kjøpe seg en leilighet. Alt er på ett plan og på den måten når du en enormt kjøpesterk gruppe. Jeg tipper denne ender hos et godt voksent par. Det er de som har den største lommeboken og betalingsviljen, sier Stuhr.

Til tross for spådommene måtte de eldre og veletablerte se seg slått denne gangen:

– Det var et relativt ungt par som endte som kjøper, sier Strand.

– Det er hyggelig, for de kan få glede av denne boligen i veldig mange år fremover.

Vi tror du også vil like disse sakene: