Sparebank 1 SR-Bank setter ikke ned boliglånsrenten før om åtte uker, mens DNB bruker ti uker på å sette ned renten. Der kommer ikke kuttet før 1. desember for eksisterende kunder.

Sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen sier til NRK at han mener bankene gjør dette for å melke kundene sine.

– Her oppfører bankene seg ultrakjipt overfor kundene sine. Det er bare å ta en telefon til banken og forlange laveste rente, sier Krohn-Pettersen.

Thor-Christian Haugland, konserndirektør for kommunikasjon i Sparebank 1 SR-Bank, sier det ikke er mulig å sette ned renten raskere. Hensynet til innskuddskunder gjør at rentekutt tar tid.

– 60 prosent av pengene vi låner ut er penger som kunder har satt inn i banken vår. Når vi setter ned renten på utlån, får det negative konsekvenser for våre innskuddskunder, derfor vil det ta tid før vi kan sette ned renten.

– For en husstand med lån på 3,5 millioner kroner vil somlingen til bankene koste de lojale kundene rundt tre tusen kroner. Det syns jeg folk skal tenke over, sier sjeføkonom Krohn-Pettersen.

Vi tror du også vil like disse sakene: