Leiligheten var strøken etter at Hanøy hadde gjort en dugelig innsats.

Leiligheten var strøken etter at Hanøy hadde gjort en dugelig innsats.

Årets ferie for familien Hanøy ble lagt til nydelige La Manga i Spania. Det betyr bading og soling i herlige omgivelser dagen lang. Siden mine foreldre har gitt meg det jeg liker å omtale som en nordisk hudtype, eller kritthvit som det også heter, så tåler jeg ikke mye sol før jeg blir brent. Derfor liker jeg å trekke meg tilbake til leiligheten i noen timer, mens resten av familien forsetter sin kontinuerlige tilbeding av Solguden.

Noe må man jo ha å gjøre på, så jeg fant ut at jeg skulle overraske fruen med å rydde og vaske, vi snakker full roomservice med oppredde senger, rengjøring av to bad, vasking av klær og et sleiket kjøkken. Til og med de 42 parene med sko som kvinnene i familien hadde med seg var ryddet på plass i skohyllen.

Da fruen kom tilbake fra stranden så var hun meget fornøyd og roste meg opp i skyene for min innsats. Dagen etter gjentok jeg det hele, jeg gikk til og med til innkjøp av en mopp på den lokale butikken – alt for å perfeksjonere resultatet. Responsen lot ikke vente på seg. Jeg nærmet meg tittelen «Årets Ektemann», og på middagen med venneparene våre samme kveld sørget hun for å skryte grundig av meg. Det føltes godt, og da var det til å leve med at de andre mannfolkene ved bordet følte at jeg satte dem i et dårlig lys.

Dag tre så var det på an igjen, leiligheten var strøken, men den vanlige rosen fra fruen uteble. Likeså etter dag fire. Jeg forsto ingenting. Hvorfor skrøt hun ikke av meg?

Jeg hadde jo vært så flink. Begynte hun allerede å ta innsatsen min som en selvfølge?

Dessuten så merket jeg at jeg gjennomgikk en personlighetsforandring. Jeg ble irritert når ungene løp inn med våte sandaler, når de slengte fra seg håndklær på kjøkkenbordet og når de ikke gadd å sette fat og bestikk inn i oppvaskmaskinen. Jeg negget og nagget på at de skulle holde det ryddig. Yngstemann på 6 år mente at jeg begynte å høres ut som mamma…

Dag fem klikket det for meg! Det tok familien nøyaktig én time å bombe en nyvasket leilighet! Det så ut som om 40 vodkadrikkende polakker hadde hatt utdrikkingslag der inne!

«Jeg gidder ikke å gjøre rent hvis dere bare skal rote det til igjen med en gang!»

Meldingen til familien var krystallklar!

Da kom det syrlig fra fruen: «Ja, nå kan du se hvordan jeg har det resten av året!»

Da ble jeg svar skyldig.

Her får du flere innlegg fra Erik: