KONKURRANSE: TEGN DIN DRØMMEBOLIG
Er du under 13 år og glad i å tegne? Da kunne du sende inn tegninger av ditt drømmehus til oss. Konkurransen er nå avsluttet.

  • Premier: En jury vil plukke ut en vinner av en lekehytte levert av Bonansa. Vi trekker også ut en skoleklasse som vil få kinobilletter.
    I tillegg trekker vi to kunstnere som får hver sin sparkesykkel.
  • Barn har deltatt både privat og med skoleklassen sin.
  • Det er kun kreativiteten som setter grenser for de 1400 bidragene til konkurransen.

gulvspesialisten

Responsen til Bonansas tegnekonkurranse har vært enorm.

– Vi hadde fått inn over 1200 vidunderlige bidrag på fredag ettermiddag. Da vi kom på jobb i dag og hentet posten, hadde vi fått enda 200 til, sier Bonansa-journalist Elisabeth de Lange Gjesdal.

Heldigvis har Bergens Tidende flere elever i arbeidsuke denne uken. De var med og hjalp redaksjonen med å spre tegningene, slik at vi kunne få vist alle sammen. Nerusha Anton (15) og Aurora Engeseter Røen (15) fra Breimyra ungdomsskole, Mikkeline Finnkirk (15) fra Sund ungdomsskole og Invild Olerud (14) fra Sangotna ungdomsskole tok på seg den enormt tidkrevende jobben med å spre tegningene utover gulvet i redaksjonslokalene.

GODE HJELPERE: Aurora Engesæter Røen, Nerusha Anton, Mikkeline Finnkirk og Ingvild Olerud. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

GODE HJELPERE: Aurora Engesæter Røen, Nerusha Anton, Mikkeline Finnkirk og Ingvild Olerud. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Vi hadde regnet ut at tegningene kom til å strekke seg utover en flate på 100-150 kvadratmeter, men så var brått gulvet fullt! Da spredte vi dem i en sirkel rundt hele redaksjonen til BT, i gangen som strekker seg rundt hele bygget. Da det fremdeles var tegninger igjen, tok vi like godt en runde til.

P1010875

Resultatet ser du i videoen over, for vi fikk en sporty videojournalist til å småjogge redaksjonen rundt med kamera, sånn at vi fikk festet hver eneste barnestrek til film.

Og her er det mye rart. Ett hus er en ponni med vinduer. Et annet hus er hjerteformet. Et tredje hus har en hage med hunder som har kledd seg ut som enhjøringer. Ett hus har en tre-verden på taket. Ja, det er faktisk nesten ingen grenser.

Drømmehus er nemlig formet som tennisballer, og enkelte hus vaskes av vaskekte vaskedrager.

Og visste du at det går helt fint an å ha en bowlinghall i et tre? Nei, det tror vi ikke du visste. Men det går helt fint an i drømmene til våre 1400 favorittbarn. Skal vi tro en av dem kan man til og med bo i en flygende gris – på rullebrett!

Denne uken begynner juryen sitt arbeid med å kåre vinneren av et lekehus, sparkesykler og kinobilletter.

Nå tar vi dessverre ikke imot flere tegninger, men fortell gjerne hva drømmehuset ditt inneholder i kommentarfeltet i bunnen av saken her.

Under ser du et utvalg tegninger: P1010874P1010872P1010871P1010874P1010869P1010868P1010867