KONKURRANSE: TEGN DIN DRØMMEBOLIG
Er du under 13 år og glad i å tegne? Da håper vi at du har lyst til å sende inn en tegning av ditt drømmehus til oss.

  • Premier: En jury vil plukke ut en vinner av en lekehytte levert av Bonansa.
    Vi trekker også ut en skoleklasse som vil få kinobilletter.
    I tillegg trekker vi to kunstnere som får hver sin sparkesykkel.
  • Her kan man delta både privat og med skoleklassen sin.
  • Det er kun kreativiteten som setter grenser. Dette er DITT drømmehus.
  • Send din tegning på e-post til elisabeth.gjesdal@bt.no, eller lever den i resepsjonen hos BT i Krinkelkroken 1. Du kan også sende den via post til Mediehuset Bergens Tidende, PB 7240, 5020 Bergen. Vi må ha den senest 15. mai – vinnerne blir annonsert fredag 22. mai.
  • Husk å skrive fullt navn, alder, samt telefonnummer bakpå tegningen. Skoleklasser må legge tegningene i en felleskonvolutt og merke hvilken skole og hvilken klasse det er fra. De som leverer inn som skoleklasse er selvsagt også med å kjempe om hovedpremiene.

gulvspesialisten

– Pappa er arkitekt, så jeg har arvet mange arkitekt-ting fra ham. Han bruker fantasien sin når han skal tegne hus, og det gjør jeg også nå, sier Kaja Yttredal Kronhaug (8).

– Her er en rutsjebane, det ville jeg veldig gjerne hatt i mitt drømmehus, ja, og så skal jeg ha discokule, sier hun.

Bonansa er på besøk hos 3.klasse på Møhlenpris skole. De deltar i vår store tegnekonkurranse der de tegner sitt drømmehus – akkurat slik det ville vært om barna fikk bestemme. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Praktisk oppfinnelse

Leander Andersen Gilsmo (9) har kommet på en helt ny oppfinnelse til huset sitt.

PREMIE: Har du lyst på et lekehus? Da må du tegne drømmehuset ditt - og sende det til oss. Premien er lekehuset på bildet. Det har en verdi på 10.000 kroner.

PREMIE: Har du lyst på et lekehus? Da må du tegne drømmehuset ditt – og sende det til oss. Premien er lekehuset på bildet. Det har en verdi på 10.000 kroner.

– Det er en ridderdrage og den kan suge opp skit og sånt, forklarer han.

Men det er ikke det eneste.

TEGNEKONK7

RUTSJEBANER: Kaja Yttredal Kronhaug og Solveig Ramstad er kreative når de skal tegne sine drømmehus. Det er både rutsjebaner og discokuler og pizza. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

tegning7

NY OPPFINNELSE: Dette huset har fått ridderdrage som kan suge opp skitt og sånt, en vaskedrage som spyler vann og en såpedrage som skyter ut såpe. Noe for et hvert hjem med andre ord. TEGNET AV: Leander Andersen Gilsmo (9)

– Vaskedragen her spyler vann og såpedragen skyter ut såpe.

Noe for et hvert hjem med andre ord.

  • Se noen av de flotte tegningene vi har fått i bunnen av artikkelen.

Klassens andre Leander har tegnet gress på taket på huset sitt.

– Så kan geiten gå der og spise gress, sier Leander Johan Holmedal (9).

– Har du geit?

– Nei, men det hadde vært kult å ha en. Jeg har hund, da. Den kunne jo kanskje ha lekt med geiten.

Populært med dyr

Thomas Claudey har tegnet både stupebrett og basseng i sitt drømmehus.

TEGNEKONK3

BASSENG: Thomas Claudey er veldig glad i å bade og har derfor tegnet både basseng og stupebrett. Han har også et rom som er fylt med vann til skilpaddene. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

– Jeg elsker å bade, så jeg vil gjerne ha basseng i huset mitt. Jeg er glad i skilpadder også. Og biler. Ekte biler.

Noen rader foran ham sitter Ask Bendik Rongen Skoglund (8). Han har dinosaurer på både jakke, t-skjorte og sokker. Og han har selvsagt dinosaurer på tegningen sin også.

TEGNEKONK2

DINOSAUR: Ask Bendik Rongen Skoglund kan mye om dinosaurer. Han har selvsagt fått plass til favorittdyret sitt på tegningen. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

– Dette er en Bracihosaurus. Den blir 25 meter og er en av de største. Men den er ikke størst, det er en som kan bli 42 meter også, sier han.

Dana Ahmed Saion (8) sitt hus ser ut som et ordentlig prinsesseslott. Men hun vil ha sort/hvitt-tegning – så det er altså ikke rosa.

– Jeg har alltid ønsket et stort hus som lukter blomster. Så vil jeg ha en stor hage med mye pynt utenfor huset. Jeg ønsker meg veldig hund og kanin også. Kaninen kunne fått bur i hagen, så kunne jeg tatt den inn for å leke. Jeg vil at huset mitt skal se ut som et slott, sier hun.

Gamle ting og malerier

For andre kan drømmehuset være akkurat som hytten i Sogn.

– Der har vi veldig gamle malerier og bilder av familien min. Av pappa da han var liten, av farfar og oldeforeldrene mine. Det er veldig koselig og fint. Jeg liker litt gamle ting, jeg er veldig glad i å være i Gamle Bergen også, sier Michelle Lu Bjørnestad (8).

TEGNEKONK6

GLAD I HYTTEN: Favorittplassen til Michelle Lu Bjørnestad er hytten i Sogn. Her henger det gamle malerier og bilder fra da far var liten. Samt bilder av farfar og oldeforeldre. Hun har valgt å tegne huset som hytten, men i stedet for trær tegner hun kjærlighet på pinne. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Men ikke alt på tegningen er som hytten er på ordentlig.

– Jeg har tegnet gamle ting og malerier, men det er mer en fantasihytte – for i stedet for trær har jeg tegnet kjærlighet på pinne, forteller hun.

Einar Færevaag (9) har tenkt praktisk, og har derfor tegnet huset sitt som en diger båt med hjul og rakettmotor.

– Det er sånn jeg ville hatt det. Så kunne jeg kjørt huset mitt hvor jeg ville og i sjøen. Men jeg kan ikke fly med det, forklarer han.

TEGNEKONK5

FANTASIFULLE: Leander Johan Holmedal, Gerd Ramstad og Einar Færevaag brukte fantasien flittig da de skulle tegne sine drømmehus. Slikt blir det både hus med geit på taket og hus med hjul og rakettmotor av. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Se de flotte tegningene:

tegning1

PLASS TIL GEIT: Dette huset har fått gress på taket slik at geiten kan gå der og spise. Kunstneren har ikke geit selv, men han synes det hadde vært kult å ha en. Så kunne den ha lekt med hunden hans. TEGNET AV: Leander Johan Holmedal (9)

tegning2

MED RAKETTMOTOR: Den som har tegnet dette huset har tenkt svært så praktisk. For han kan faktisk kjøre huset både på veien og på sjøen. Til det bruker huset rakettmotoren sin. TEGNET AV: Einar Færevaag (9)

tegning3

GLAD I VANN: Dette huset har både stupebrett og basseng. Ja, det har til og med et eget skilpadde-rom som er fylt til randen med vann. Og dersom man er klar for litt fest, så kan man ta turen til discorommet i øverste etasje. TEGNET AV: Thomas Claudey

tegning4

DINOSAURENE KOMMER: Men ikke helt på ordentlig. Kunstneren av denne tegningen er nemlig så glad i dinosaurer at han har tegnet det i hagen. På soverommet henger det en plakat av T-Rex. TEGNET AV: Ask Bendik Rongen Skoglund (8)

tegning5

SLOTT: Her har kunstneren tegnet seg selv i et slott. Det er et stort bilde av hele familien midt i huset, og tegneren står selv på balkongen og ser utover den store hagen sin. TEGNET AV: Dana Ahmed Saion (8)

tegning6

RUTSJEBANE: Hva er vel kulere enn å ha rutsjebane inne i huset? TEGNET AV: Kaja Yttredal Kronhaug (8)

 

 Er du under 13 år håper vi at du vil være med i tegnekonkurransen vår!