Naturveileder Edvard Kristensen i Herning i Danmark har gjort en banebrytende oppdagelse, som kommer alle hageeiere til gode, skriver Jyllands-posten.

I videoen fra den danske avisen kan du se hvordan Kristensen har fått svarttrosten til å spise brunskogsneglene!

– Snakk om vinn-vinn-situasjon, eller trippel-vinn. For i forhagen har jeg markjordbær som svarttrosten liker, men nå tar svarttrosten sneglene i stedet, sier Kristensen til Jyllands-Posten. Videoen er fra den danske avisen.

Kan man lære opp fugler til å ta snegler?

– Det er veldig spennende å høre at noen har gått inn for – og fått en fugl til å spise brunskognegler, sier Erling Fløistad, forsker ved Bioforsk Plantehelse til oss.

– Det er noen rapporter i Norge om at forskjellige fugleslag som har begynt å spise brunskogsneglene. Men mine skjærer har ikke lært det. Jeg har sittet og sett på skjærer med noe veldig klissete på nebbet som de sliter med å bli kvitt, sier Fløistad.

Moskusender, som er tamme, er glade i snegler og er effektive til å fange og plukke dem, ifølge Fløistad. Han har også sett rapporter fra Vestlandet om måker som tar brunskogsnegler.

Dessverre er ikke brunskogsneglen så attraktiv mat, fordi den inneholder en del bitterstoffer, og har ekstra seigt slim. Ifølge Bioforsk er snegler med skall mest populære, antagelig fordi de har mindre slim.