Elisabeth Heggland Urø.

Elisabeth Heggland Urø.

Hagen min har flere rom med forskjellige stiler. Jeg har forskjellige stoler og miljøer i alle sonene. Jeg elsker å kjøpe nye eller fikse opp gamle hagemøbler. Vi flytter ikke stolen etter solen, for vi har stoler og benker over hele tomten.

I dag ønsker jeg å vise deg den maritime sommersonen. For noen år siden fikk jeg ett innfall om at jeg ville lage en sandstrand i hagen selv om jeg ikke har mer en fem minutter å gå til Kyrkjetangen. Her søler vi ikke så mye sukker som tiltrekker seg veps, som det ofte er mye av på de kommunale strendene.

Ideen har jeg ikke angret på, for det er deilig å sitte med beina i sanden når jeg sitter og soler meg.

Eksotiske blomster

Eksotiske planter er det aller mest trendy du kan ha i hagen nå. I sinkkaret har jeg plantet Kumaquat ovale, som er et mandarintre. Ved siden av står en bananplante. Den kjøpte jeg i fjor og den har tålt å stå inne i vinter. Nå har den fått litt kortreist hønsegjødsel og større potte, slik at den lettere kan vokse.

Vanligvis skal ikke appelsin og banan stå ved siden av hverandre, men siden det er umulig å få bananer på plantene, tar jeg sjansen. Jeg får følge nøye med for sikkerhets skyld.

Vinkjøleren er her fylt opp med alkoholfri eplejuice fra Hardanger. Den er ett godt, alkoholfritt alternativ, som passer perfekt til sjømat.

I bakgrunnen har jeg to Afrika-liljer som jeg har blitt mer og mer glad i for hvert år . De får lange stengler med blå eksotiske blomster. De må stå inne om vinteren, men de overlever uten vann og noe særlig lys.

Tid for festligheter

Nå som kveldene har blitt lange og lyse tilbringer vi ofte sommerkveldene utendørs sammen med familie og venner. Hos oss serverer vi ofte gjestene sjømat og musserende vin om sommeren. Det er selve symbolet på sommer for meg. Det er ikke så mye som skal til for å lage et festbord.

Her har jeg fylt noen kamskjell strødd litt sand på bordet, lagt noen skjell og sitroner som pynt.