Jeg var så heldig å få jobben som gartner og ansvarlig for hagen i forkant av innspillingen av Anno. Da kameraene var pakket ned og finalefestens sjampanje drukket opp, var det på tide for oss å rigge ned igjen. Det var litt vemodig å rive den lille byen vi laget på Bryggen.

Fikk kulissene

Litt av kulissene ville museet beholde, men resten var det bare å forsyne seg av. Jeg begynte forsiktig med noen blomster, men endte opp med å kjøre skytteltrafikk mellom Schøttstuene og Bønes med fulle tilhengerlass.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 19.32.55

Jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å kaste noe som helst. De andre i produksjonen lo litt av meg siden jeg fulgte med som en hønsehauk på hva som ble kastet.

Hønsene havnet på Bønes

Mikkel, som er av produksjonsselskapets faste tømrere, ville koke suppe på hønsene etter innspillingen, men da sa jeg fort: «Nei de blir med meg hjem til Bønes.»

Mannen min er vant til at jeg kommer dragende hjem med ting jeg finner på min vei, men han var ikke forberedt på å møte fire kakle høns da han kom hjem fra jobb.

Vi kunne jo ikke bare ta hønsene, for de måtte jo også ha ett sted å bo. Huset måtte jo også selvsagt følge med.
Ikke så det noe særlig tungt ut der det stod. Da tømreren satt det opp så heller ikke det så vanskelig ut.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 19.31.08

Jeg må innrømme at det var ikke like lett å få det opp hjemme hos oss. Ikke nok at det manglet to vegger, men det var heller ikke så flatt der jeg ville plassere det.

Vi måtte klø oss lenge og vel i hode mens vi funderte på hvordan vi skulle klare å få det til å se noenlunde ut i den skråningen vi hadde tilgjengelig. Hønsene måtte bo i to sammensatte blomsterkasser slik at de fikk både stue og kjøkken.

Jeg er utrolig overrasket over at de ikke stakk av, men jeg har forstått at høns fort blir hjemmekjære. Kravstore er de heller ikke, allefall ikke Anno hønsene.

Det ble velstand da de fikk tilbake sitt kjære hus slik at de kunne boltre seg litt.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 19.31.39

Kyllinger

Min sønn Marcel syntes litt synd på hønsene som ikke hadde en hane. Så da fikk vi kjøpt ett par kyllinger på Langegården. Vi hadde selvsagt mest lyst på to høner, men sønnen vår falt helt pladask for ett kjærestepar som satt og koste med hverandre på vaglepinnen.

Da var vi nødt til å kjøpe begge to.

De tok seg en tur over gjerdet for å hilse på naboen da Gabrielle var hjemme nå nylig.

Så hvis hun utgir en sang som handler om hanen som står og galer, så vet dere hvor hun har funnet inspirasjonen.

Duehuset

Dette vakre fugleslottet gjorde tømreren seg veldig flid med. Det tok seg fabelaktig ut midt oppi sirkelen med blomster og urter.

Det står nå som pryd i min hage. Jeg skal i gang med å lage ett pent grønnsaksbed ved siden av.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 19.29.47

Fugler spiser bladlus og små snegler. Jeg fortsetter å gi mat til småfuglene selv om vinteren er over. Noen av fuglene spiser bladlus og andre spiser små brunsnegler. I tillegg gir det meg en indre ro i sjelen å høre fuglene kvitre nå om våren. Det hadde vært kjekt om det flytter inn en liten fuglefamilie i denne boligen.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 19.30.35