På en pressekonferanse i Oslo i forrige uke ble det klart at boligprisene i Norge har steget med 2,5 prosent i august. I Bergen har økningen vært noe lavere, men en fremgang på 2 prosent er likevel foran Oslo og ikke minst foran Stavanger, som er den byen med svakest vekst.

Vi har studert tallene fra den månedlige prisstatistikken, og hentet ut bydelsvise tall for Bergen.

– Det har aldri vært solgt så mange boliger, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer.

Nest flest boliger solgt i Fyllingsdalen og på Laksevåg

Bonansas bydelstall viser hvor tempoet er raskest i boligmarkedet i Bergen. Dessverre blir bydeler slått sammen, fordi tallgrunnlaget ellers blir for lite. Likevel viser auguststatistikken et massivt oppsving i Fyllingsdalen og Laksevåg.

Totalt ble det solgt 147 boliger i disse områdene av Bergen i august.

Du kan studere tallene i sin helhet under. Vi har tatt med augustsalget i fjor også, slik at du kan sammenligne. I kolonnen lengst til høyre kan du se hvor mange boliger som er solgt i din bydel hittil i år.

Sted Antall solgte august 2014 Antall solgte august 2015 Antall solgte så langt i år
Arna og Åsane 63 80 634
Bergenhus og Årstad 320 279 1991
Fana og Ytrebygda 93 113 776
Fyllingsdalen og Laksevåg 147 143 1059
Bergen 623 615 4460
Hordaland utenom Bergen 189 196 1475
Hordaland 812 811 5935
Norge 8101 7899 61198

Norge øker med 2,5 prosent, Bergen med 2,0 prosent

Christian Dreyer.

Christian V. Dreyer

 

Boligprisene i Bergen økte med 2,0 prosent i august måned.

– August historisk sett viser en sterk oppgang. Det er derfor vi sier man må se juli og august i sammenheng, sier Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Tallene viser en oppgang i boligprisene i Norge på 2,5 prosent.

KILDE: Eiendom Norge

I august øker Bergen mindre enn resten av landet, på årsbasis øker Bergen mer

Boligprisene i Bergen har hatt en svakere utvikling enn landet under ett, der prisene har gått opp med 2,5 prosent sist måned.

Bergen har en 12 måneders vekst på 9,8 prosent. Det er sterkere enn landet for øvrig som har en 12 måneders vekst på 7,7 prosent.

– Faktisk prisøkning i Norge er på 2,5 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner økte prisene med 1,1 prosent, sier Dreyer.

Svakest utvikling har vi i Stavanger og Trondheim.

KILDE: Eiendom Norge

Det selges flere boliger i Bergen enn i fjor, og det går raskere enn i resten av landet

Det ble solgt 615 boliger i Bergen i august måned, noe som er 1,3 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2014. Så langt i 2015 er det solgt 4460 boliger i Bergen, 10,3 prosent flere enn i 2014.

– Gjennomsnittlig salgstid i august var på 33 dager i Norge. I fjor var dette 41 dager. Antall solgte boliger har gått ned med 2,5 prosent. Dette skyldes mye Stavanger, som har en kraftig nedgang. Utenom det er omsetningen veldig normal, sier Dreyer.

– Utviklingen så langt i år preges i liten grad av usikkerheten i norsk økonomi og arbeidsledigheten. Men dette vil nok forsterkes fremover.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen i juli var 18 dager. Det er vesentlig raskere enn resten av landet, som hadde 33 dager i gjennomsnitt.

Gjennomsnittsboligen i Bergen koster nå kroner 2.850.000,-.

Trodde på prisøkning

Alice Slaaten.

Alice Benedicte Slaaten

 

Megler Alice Benedicte Slaaten har tro på økning av boligprisene i august.

– I forrige uke solgte jeg en bolig ved Bybanen til en halv million over takst. Det mest interessante var ikke prisen, men at 40 personer viste interesse for leiligheten. Det sier noe om etterspørselen, sier hun.

Samtidig har Bonansa sett på omsetningshastigheten for dyre eiendommer i Bergen, der det gjerne kan ta et helt år å selge boligen. Ved Kyrkjetangen i Bergen ligger en villa for salg. Den var i utgangspunktet rosa, men ble fjernet fra markedet og malt grå for å gjøre den mer attraktiv. En såkalt “perle på Hjellestad” har ligget ute for salg siden oktober i fjor, uten av selger har fått omsatt boligen sin.

– Det som går fort i Bergen er sentrumsnære eiendommer til 2,5 millioner. Og det går fort, det, sier eiendomsmegler Erik Mortensen.

Det viser også boligbarometeret til Privatmegleren i Bergen.

– Med riktig beliggenhet går boligene som varmt hvetebrød, sier Slaaten.

Dette er de viktigste boligingrediensene

Og “riktig” i denne sammenheng handler om disse ingrediensene:

  • Sentralt
  • Barnevennlig
  • “Rett” adresse
  • Gode solforhold
  • Utsikt

– Vanligvis er det høyest prisvekst i begynnelsen av året. Om det ikke oppstår vesentlige endringer i økonomien vet vi allerede nå noenlunde hvordan høsten blir. Vi forventer ikke noen voldsom prisvekst ut året. Først i januar får man kanskje en to-fire prosents vekst, og slik er det nesten hvert eneste år. Tilbudssiden vil avgjøre høsten. Begrenses utbudet kan vi får prisvekst i måneder hvor vi gjerne ser prisfall, sier Slaaten.

Vi tror du også vil like disse sakene: