Det melder Dagens Næringsliv torsdag morgen.

– Av en eller annen grunn ble det født veldig mange barn for 25 år siden. I 2013 var det 64.000 25- åringer. I 2015 er det nær 71.733.  For 3-4 år siden merket utdanningsinstitusjonene det, og nå skal 25-åringene ut i boligmarkedet, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til avisen.

Bankens undersøkelse Eiendomspuls viser blant annet at folk flytter oftere enn tidligere.

Ferske boligtall klokken 11 torsdag

Torsdag formiddag legges det frem fersk boligprisstatistikk for august i regi av Eiendom Norge. Du kan følge pressekonferansen direkte på Bonansa fra klokken 1100.

Forrige måned viste Eiendom Norges tall at boligprisene i Bergen falt med 0,4 prosent i juli. Til tross for dette hadde boligprisene i Bergen hatt en sterkere utvikling enn landet under ett, der prisene gikk ned med 1,1 prosent mens norske huseiere var på ferie.

I juli var tolvmåndersveksten i Bergen på 9,2 prosent, som også var sterkere enn resten av landet. I Norge under ett hadde boligprisene steget med 6,8 prosent i juli.

Forrige måned ble det solgt 316 boliger i Bergen – en økning på én prosent fra samme måned i fjor. Gjennomsnittlig salgstid i Bergen i juli var 22 dager. Det var vesentlig raskere enn resten av landet, som hadde 50 dager i gjennomsnitt. Gjennomsnittsboligen i Bergen kostet 2.850.000 kroner i juli.

Trodde på prisøkning

Alice Slaaten.

Alice Benedicte Slaaten, megler.

Megler Alice Benedicte Slaaten har tro på økning av boligprisene i august.

– I forrige uke solgte jeg en bolig ved Bybanen til en halv million over takst. Det mest interessante var ikke prisen, men at 40 personer viste interesse for leiligheten. Det sier noe om etterspørselen, sier hun.

Samtidig har Bonansa sett på omsetningshastigheten for dyre eiendommer i Bergen, der det gjerne kan ta et helt år å selge boligen. Ved Kyrkjetangen i Bergen ligger en villa for salg. Den var i utgangspunktet rosa, men ble fjernet fra markedet og malt grå for å gjøre den mer attraktiv. En såkalt “perle på Hjellestad” har ligget ute for salg siden oktober i fjor, uten av selger har fått omsatt boligen sin.

– Det som går fort i Bergen er sentrumsnære eiendommer til 2,5 millioner. Og det går fort, det, sier eiendomsmegler Erik Mortensen.

Det viser også boligbarometeret til Privatmegleren i Bergen.

– Med riktig beliggenhet går boligene som varmt hvetebrød, sier Slaaten.

Dette er de viktigste boligingrediensene

Og “riktig” i denne sammenheng handler om disse ingrediensene:

  • Sentralt
  • Barnevennlig
  • “Rett” adresse
  • Gode solforhold
  • Utsikt

– Vanligvis er det høyest prisvekst i begynnelsen av året. Om det ikke oppstår vesentlige endringer i økonomien vet vi allerede nå noenlunde hvordan høsten blir. Vi forventer ikke noen voldsom prisvekst ut året. Først i januar får man kanskje en to-fire prosents vekst, og slik er det nesten hvert eneste år. Tilbudssiden vil avgjøre høsten. Begrenses utbudet kan vi får prisvekst i måneder hvor vi gjerne ser prisfall, sier Slaaten.

Vi tror du også vil like disse sakene: