Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder oppussing, og mange av oss er også svært opptatt av hvordan vi har det på arbeidsplassen.

I flere bedrifter er det stort fokus på nettopp det fysiske arbeidsmiljøet, og der mange går for ganske like løsninger, velger andre å gå sine helt egne veier.

– Konseptet vårt er som en futurisk middelalderborg/middelalderkloster, sier kreativ leder i Netlife Research, Anders Waage Nilsen.

kloster

Anders Waage Nilsen. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Da de startet opp i Bergen måtte de nemlig bygge opp lokalene fra råbetong. De sto fritt til å innrede lokalene, og ønsket seg noe litt utenom det vanlige.

– Erfaringene fra Oslo-kontoret er at et godt kontorlokale har mye å si for kultur og trivsel. Det er faktisk mulig å designe et arbeidsmiljø som stimulerer til den måten man ønsker folk skal jobbe sammen på, sier kreativ leder Anders Waage Nilsen.

kloster2

UTENOM DET VANLIGE: Netlife Research har brukt arkitekt Arild Eriksen til å få seg helt særegne kontorer. De er veldig fornøyd med resultatet – det første som møter deg i lokalene er et slags middelalderkloster. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

 

Ville skille seg ut

De regnet på det. Generisk systemkontor med standardmøblement versus noe unikt. De valgte å legge litt mer i det, investerte i en arkitekt – og laget et konseptuelt kontor.

kloster3

MØTER OG MAT: I middelalderklosteret setter de ansatte seg gjerne ned for en liten matbit, eller møter. Her er det åpent og fint. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

 

– Vi hadde jo lyst til å være annerledes og kom frem til at vi burde legge litt mer i det både når det gjelder prosessen og materialvalg. I den arkitektoniske utformingen, forklarer Nilsen.

De endte altså opp med dette konseptet som de beskriver som en futurisk middelalderborg/middelalderkloster. De har brukt litt mørk beis og utvendige stenderverk kombinert med marmorerte overflater og bueganger. De har også lagt en del i belysning. Det er en indre og en ytre borggård der de kombinerer marmoraktig, kjølige overflater med bueganger og dype vindusnisjer med mørkt og lyst treverk.

kloster6

SAMLER: En av de ansatte samler på Kinderegg-figurer. De pryder den ene søylen ved arbeidsstasjonene. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

 

– Målet med prosjektet var å skape den perfekte rammen for et tverrfaglig, kreativt team – og en hyggelig, praktisk arbeidshverdag. Nå har vi vært i lokalene et års tid, og opplever at vi har lyktes bra. Dette er noe vi er ganske stolte av.

God plass

Arealene er store. Bedriften har 300 kvadratmeter på et plan.

– Vi har god plass, og vi gjorde gode analyser når det gjelder å finne ut hva vi ønsker å tilby kundene våre. Det ble i seg selv ganske klargjørende når det gjelder hva behovene er.

kloster4

TRE: Treet er beiset i en mørk farge, og gir et røft uttrykk. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

 

De har et stort møterom som er fleksibelt – og som med små grep kan formes mer som et klasserom.

De har 12 arbeidsstasjoner, en arbeidssone, og et møterom med brukertestlab med spesialutstyr.

– Det har vært en voldsom begeistring rundt lokalene, og vi merker en stolthet i selskapet. Det er kjekt å invitere folk på besøk, rett og slett – og jeg tror også at det er med på å gjøre oss til en attraktiv arbeidsgiver. Reaksjonene vi har fått gjør at jeg opplever at vi har gjort noe riktig.

– Nordmenn investerer mye i private hjem, og tenk at vi er på jobb åtte timer i døgnet – det er en stor del av livet. Vi ønsket derfor å investere her, sier den kreative lederen.

Nilsen kjenner ikke markedsprisene på det de har valgt bort, men tror de ligger noen hundre tusen over et mer tradisjonelt kontor.

– Det er nok noen flere arbeidstimer på håndverkerne, og en del av materialvalgene har nok stivere pris enn det som er vanlig. Vi har et langsiktig forhold til det og mener vi får igjen for det. Vi selger smarte og flinke designere og må gjøre det vi kan for å tiltrekke oss rette folk, sier han.

kloster5

SPESIALUTSTYR: I dette rommet foregår en del av brukertestene, her er også en del spesialutstyr. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

 

De mener at de har funnet balansen mellom et åpent kontorlandskap og mange private soner.

– Det er viktig for teamdynamikken på arbeidsplassen.

Hvordan har du det på arbeidsplassen din? Del gjerne bilder: #bonansa, og om dere har gjort noe spesielt kan dere tipse oss på e-post: elisabeth.gjesdal@bt.no

kloster9

MYE TESTING: De har en egen stasjon for ulike leserbrett og diverse gamle telefoner snedig integrert i den ene langveggen. Dette er for å se hvordan de ulike digitale løsningene fungerer på de ulike plattformene. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

kloster10

GLASS: Det er glass inn til de forskjellige møterommene, og det brytes med mørkt treverk. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

kloster11

LUFTIG: Det største kontoret kan enkelt gjøres om til klasserom. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

kloster8

TOALETT: Toalettene er som å komme hjemme til folk. De er store og romslige, flott fliselagt – og med dusj. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Gå ikke glipp av disse sakene: