Det er fremdeles litt igjen av sommeren, selv om noen kanskje vil hevde at den ikke engang har kommet skikkelig i gang i år. Hvor har du vært på tur i sommer?

Vi har for moro skyld sett på tallene over BT- og Bonansa-leserne. Vi kan gjøre dette fordi Google Analytics registrerer geodata, samtidig som den teller besøk og gjør en rekke andre ting. Dermed kan vi se hvor du er når du klikker deg inn på bonansa.no for å lese en sak eller tre.

Vi kan ikke se hvem hver enkelt er, men vi kan se hvor mange besøk vi har hatt fra ulike byer i Norge og land rundt omkring i den store verden. Tallene er ikke 100 prosent korrekte, for selv om du leser Bonansa i Bergen, kan du bli registrert i Oslo. Likevel har vi såpass store datamengder at vi får et overblikk over hvor dere har vært på ferie i sommer.

Og BT- og Bonansa-lesernes fremste ferieland? Det er Spania, det. Aller flest i Malaga og byene lengst sør; Altea og Marbella, for eksempel. Deretter følger Barcelona, og så kommer byene sør og nord for Alicante. Grand Canaria og Mallorca er også godt besøkt av våre lesere.

Bonansa-lesernes ferieland nummer to er Danmark. Vårt naboland i sør blir bare veldig knepent slått av Spania, mens Sverige bare har halvparten så mange besøk. USA er nesten like stor som Sverige, faktisk, foran Storbritannia, Hellas, Frankrike og Tyskland. Deretter følger Italia, Kroatia og Tyrkia.

I USA har flest av Bonansas lesere vært i Florida. Nest mest populær er California, foran Texas og New York. I Frankrike er Rivieraen og Provence mest populær. I Italia har de fleste vært i Roma, Milano, Firenze og Venezia.

Perioden vi har tatt utgangspunkt i strekker seg fra skoleferiestart i slutten av juni, gjennom juli og til og med mandag 3. august.

Her er Bonansa-lesernes topp 12 ferieland:

 1. Norge
 2. Spania
 3. Danmark
 4. Sverige
 5. USA
 6. Storbritannia
 7. Hellas
 8. Frankrike
 9. Tyskland
 10. Italia

Bonansa-leserne skiller seg ikke veldig mye fra leserne av bt.no. Til og med femteplassen er det helt likt, men blant leserne av Bergens Tidendes nettutgave sniker Tyskland seg inn på sjetteplassen, og vipper Hellas og Storbritannia nedover.

Her er BT-lesernes topp 10 ferieland:

 1. Norge
 2. Spania
 3. Danmark
 4. Sverige
 5. USA
 6. Tyskland
 7. Hellas
 8. Storbritannia
 9. Frankrike
 10. Italia