Kinfolk er begrepet på engelsk, som betyr dem du har rundt deg som du ser på som din familie, men som ikke er på ordentlig. De personene man velger å kalle familie helt fritt. Kinfolk er i tillegg blitt en helt klar trend innen interiør og livsstil, sist sett i den nye Ikea-katalogen.

Æren for dette ligger nok mye hos magasinredaktør Nathan Williams, som sammen med sin kone og et vennepar startet livsstilsmagasinet Kinfolk 2011 i Portland, Oregon.

oppsett-02

Filosofien bak magasinet, som er fritt for reklame, er å fremme en balansert og rolig livsstil med familie, venner, godt håndverk og god mat – tilberedt fra gode råvarer. Den inspirerer til å samles i hjemmet eller gjerne i friluft  til felles estetisk og gode opplevelser rundt dette med å spise sammen.

At samme Nathan har uttalt at Skandinavia er en av magasinets største inspirasjonskilder, har nok ført til at flere og flere her hjemme har omfavnet denne trenden.

oppsett-01

Den norske hyggen er essensen i trend-filosofien

Vi har her i de skandinaviske landene har et ord som heter “hygge”. Denne følelsen er essensen i kinfolk-filosofien, ifølge Nathan.

Et annet tegn på at dette er en trend som begynner å få fotfeste her oppe i nord, er at Gøteborgs mest trendy interiørbutikk Artelleriet for kort tid siden åpnet en helt ny butikk. Butikken er viet helt og totalt til kinfolk-stilen.

artelleriet-04

Den har kun fokus på kjøkken, godt håndtverk, gleden av å lage og servere mat på den sakte måten.

Med gode råvarer, kvalitetsverktøy og gjerne håndlaget servise og redskaper i tre, keramikk og porselen, tilbyr den alt man kan ønske seg for å kunne samle venner og familie rundt bordet til et stilfullt, hyggelig og godt måltid.

artelleriet-01

Jeg personlig er ikke den mest tålmodige kokken eller ivrigste til å invitere til slike fellesmiddager her hjemme. Når helgen kommer er det enkelt å bare slenge seg i sofaen og la mine to håpefulle stå for kokkeleringen.

kinfolk-02

Herlige, støyende festmåltider

Det er ikke noen dårlig løsning, og vi nyter ofte å bare være oss fire med middag og en film. Men heldigvis har mange gode tradisjoner i familien knyttet til å samles til mat og samvær. Og mine kinfolk inviterer ofte på store herlige støyende fellesmåltid og feiringer vi ikke for noe i verden ville vært foruten. Kanskje må vi her i huset også bli litt flinkere på dette, og ta til oss essensen av denne trenden; lav terskel, god mat og hygge.

kinfolk-01

Og så må jeg jo innrømme at sånn helt fra interiørmessig og estetisk ståsted, er keramikk, tre og lin nå engang mine favorittmaterialer når det gjelder interiør og detaljer, så bare det bør kanskje være grunn nok til å invitere til samling for meg.