Er det like dårlig stemning i din gate?

For noen uker siden ble en granittstatue av Michelangelos renessansemesterverk David satt opp i en hage i Caroline Springs i Melbourne. Naboene sier den er for stor, for frekk og er med på å senke verdien på boligene deres. Nå vil de ha den vekk.

– De har ikke noe med det å gjøre. Det er mitt hus og min eiendom, og jeg kan sette opp hva jeg vil foran det. Det er noe jeg ønsket for min egen del, ikke for naboenes del. Jeg bryr meg egentlig ikke om hva de sier, for å være ærlig, sier huseier i et intervju med australske Channel 7.

Ser rett hjem

En anonym nabo sier til lokalavisen Melton Leader at hun ser statuen fra knærne og opp fra alle rom i huset, blant annet barnas soverom.

– Det er delt. Jeg kan se det fine i kunsten, men statuen, og spesielt størrelsen, passer ikke i et boligområde. Det burde være i bakhagen hvor huseierne kan sette pris på den, men ikke foran huset, sier hun.

Naboen tror også statuen vil være et yndet mål for vandaler.

david

Foto: Kylie Else/Melton Leader

Ingen regler

En annen anonym nabo som uttaler seg til avisen kaller kunstverket vulgært, og sier at det har ødelagt gaten.

En mannlig nabo sier han setter pris på kunsten, men at den burde vært mindre.

To naboer har allerede klaget til det lokale bystyret, som på sin side sier at det ikke finnes noen spesifikke retningslinjer eller restriksjoner mot statuer i private hager.