stina1rett

SOMMERKLART: Mens du venter på solen kan du snekre et nytt hagebord. Det er lettere enn du tror.

Mange oppsøker spesialbutikker eller tråler bruktmarkeder for å få et møbel som ikke naboen har. Litt grovere utseende på møblene virker å være veldig populært. For å få akkurat det unike særpreget de ønsker seg er det flere og flere som tar verktøy og planker i egen hender.

Jeg mener det bor en snekker i oss alle. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for å kunne snekre. Og alle kan få det til, selv om du kanskje ikke har laget noe siden den obligatoriske skjærefjølen i sløydtimene på skolen.

Dersom hammerslagene dine litt rustne kan det være lurt å begynne med noe enkelt som ikke krever så mye utstyr. Om du vil ha et nytt og rimelig hagebord er det bare å sette i gang, oppskriften kommer her:

stina2rett

STEG 1 Du trenger materiale, en skrumaskin og skruer. Det er viktig at skruene er lange nok til å feste borddelene skikkelig.  Bordet i denne saken er 140 cm langt og 72 cm bredt. Bordbeina måler 7 x 7cm og er 55 cm høye. Til rammen trenger du to lengder med målene 9,5 x 4,5 på 46 cm og to lengder på 116 cm.  Bordplaten består av planker som er 12 cm brede og 140 cm lange. Materialene kan du kjøpe på et byggevarehus, flere steder kan de kappe opp materialene for deg.

stina3rett

STEG 2: Plasser delene på gulvet. La bordrammen ligge med beina i været. Skru sammen en kort og en lang lengde med et bordbein i midten, bruk to skruer på hver side, pass på at skruene ikke treffer hverandre. Gjenta i alle fire hjørnene.

stina4rett

STEG 3 stina4rett Snu rammen og la beina stå på gulvet. Nå skal bordplaten på plass. Legg plankene som skal bli bordplaten ut over rammen. Sørg for at plankene stikker like mye ut over rammen på både langsidene og kortsidene. Skru plankene fast i rammen

stina5rett

STEG 4: Når bordet er ferdig snekret kan du etterbehandle det. Dersom bordet skal stå ute bør du bruke beis eller maling som tåler vær og vind.