OPPDATERING: Avstemmingen er nå stengt.

Brakehaugen og Kringlebotn er nabolagene som fikk flest stemmer i den innledende runden. Nå nullstilles det, og de ti nabolagene som er i finalen kjemper om din stemme for å bli kåret til byens beste nabolag.

KONKURRANSE: BERGENS BESTE NABOLAG
Hvor er det best å bo? Er det i ditt nabolag? Er det dere som alltid stiller opp for hverandre, som samles sosialt og som har det kjekkest i hele Bergen? Nabolaget som vinner får en gatefest til 30.000 kroner.ka2

– Vi har det nabolaget i Bergen med størst hjertevarme, samspill og omtanke for hverandre. Vi har blant annet egen klubb for damene, julegrantenning til advent, egen pepperkakeby, sykkelløp, akekonkurranse, bålpanne som ofte brukes til samlinger, Sankthansfeiring og 17.mai arrangement. Vi føler oss som verdens heldigste barn og voksne som bor i dette nabolaget og er superstolt av det, skrev Huong Hjertnes fra Brakehaugen.

 • Stem på Bergens beste nabolag nederst i artikkelen.

Og det var flere fra Brakehaugen som meldte på nabolaget i konkurransen. De kunne fortelle om sporty og sosiale naboer som alltid er gjestfrie – og at det alltid er noen ute som barna kan leke med.

De forteller at det alltid er noe som skjer, uansett vær. Det være seg fjelltur, grilling, Halloween- eller nyttårsfeiring.

brakehaugenrett

FIN GJENG: – Dette er deler av Bergens beste nabolag. Her var vi på fellestur til Ulriken med store og små, sier Ragnhild Steinsvik. FOTO: Privat

Tøff konkurranse

– Vi har bodd i Brakehaugen i 13 år. Her er det fantastisk samhold og godt naboskap. Det er alltid noen som stiller opp og hjelper. Her er det suverent for småbarnsfamilier, her er det godt å bo for store og små, kan Grete Faye fortelle.

Så glad er de i nabolaget sitt, at de til og med slår til med et dikt for å fri om stemmer:

«For en gjeng!
Er det noko nokon treng får vi aldri eit nei!
Borna i gata spring med huene på snei!
i tenner bålpanna og kokar. Kakao vert servert til alle krokar.
Sykkelløp for liten og stor, borna så fort dei for!
Syttende mai vi er så glad i! På boksar vi kastar, i sekken vi hoppar. Kven vil på hesten ri?
Bollar og sveler, kafé har vi ofte. Om det er kaldt får du berre ta på deg din kofte.
Ute og inne, samme det! Veret kan ingen styre, men saman kan vi le!
Brakehaugen er trygt og godt! Både for stort og smått!»

Diktet er skrevet av Ragnhild Steinsvik (36). Hun er glad for at hennes nabolag er med videre, men tror konkurransen blir tøff.

– Er ikke Kringlebotn et veldig stort område? Vi er bare en bitteliten gate, vi, da blir det kanskje litt David mot Goliat, sier Steinsvik.

Hun sier at godt naboskap ikke bare handler om at ungene er i lag, men at også de voksne finner på ting sammen. At det er nøkkelen til et godt naboforhold.

– Ungene skal vokse opp sammen og da er det viktig at vi voksne snakker sammen også. Vi har blant annet en egen Facebook-gruppe, og der har vi blant annet diskutert innetider. Her spør vi gjerne om noen vil være med på tur i helgen og om noen vil være med ut og grille også. Jeg tror det er kjekt for de små og se at også vi voksne er venner, sier Steinsvik.

Det er takhøyde for å irettesette hverandres barn

Hun har selv barn på 2 og 5 år, og forteller at det er to generasjoner barn i nabolaget. I tillegg til de minste er det også barn i 16-årsalderen som danner en fin gjeng.

– Når man vokser opp i et nærmiljø i en by er det viktig at ungene har en base som kjennes som den tryggeste i verden. Her kan alle voksne irettesette alle barn, det er helt lov. Det er god takhøyde, og det er alle sine unger, sier Steinsvik.

– Vi ønsker også å gjøre det attraktivt å være her vi bor, også når de blir eldre. At de ikke skal trekke så mye ned til Nesttun. Da må vi bidra til at det er kjekt for dem å være her.

Har mobilisert

Også i Kringlebotn er de fornøyde med å være i finalen.

– Vi har absolutt fulgt med på stemmingen, det er jo helt supert at vi har fått så mange stemmer. Det har vært litt kniving i toppen, sier Irene Morlid.

kringlo3rett

GOD STEMNING: Fellesgrilling ute er det en del av i Kringlebotn. FOTO: Privat

kringlo4rett

SMÅ OG STORE: Det er alltid noen å leke med i nabolaget. FOTO: Privat

De har vært aktive med å engasjere hele nabolaget, familie, venner og kolleger.

– Det er utrolig gøy at vi er kommet så høyt på listen. Vi har et kjempebra nabolag, her er det godt samhold og gode venner, sier hun.

Hun sier at dette er et nabolag der man kjenner naboene sine godt.

– Her kan man kan låne sukker eller en stige av hverandre uten problem. Her føler man seg så trygg at man ikke låser døren når man går på butikken, kan Morlid fortelle.

– Samtidig er det ikke for mye sladder og altfor nysgjerrige nabokoner.

I Kringlebotn ligger rekkehusene tett i tett, og de som bor der sier at de har et godt samhold og er gode venner med naboene. I tillegg kjenner barna
hverandre, og de leker sammen på tvers av alder.

– Husene har ikke mye hage, så lekeplassen midt i tunet blir et naturlig midtpunkt og møtested. Her kan vi ta med kaffekoppen ut om ettermiddagen når ungene leker ute, og få en liten prat med de andre.  Det er trygt for ungene å være ute alene, og det er kort vei til skole og fotballbane, sier Morlid.

De arrangerer påskeegg-jakt, grilling og steking av lapper ute om sommeren.

– Damene i vårt tun har en egen Facebookgruppe der vi lager avtaler om og møtes om kveldene. Vi har faktisk “skravlekveld” en gang i måneden, og vi blir flere og flere i gruppen når nye flytter inn i tunet.

Stem på Bergens beste nabolag

 • Nordåsgrenda (33%, 2,914 Votes)
 • Brakehaugen (22%, 1,927 Votes)
 • Kringlebotn (15%, 1,299 Votes)
 • Voldene / Nylundsveien på Damsgård (9%, 772 Votes)
 • Nedre Ulsetskogen (7%, 617 Votes)
 • Fanaflaten (6%, 518 Votes)
 • Ladegården (3%, 244 Votes)
 • Sælensminde (2%, 220 Votes)
 • Stølestrøkene / Steinkjelleren (2%, 218 Votes)
 • Nyhaugåsen (1%, 85 Votes)

Antall stemmer: 8,848

Loading ... Loading ...