– Jeg har ingen kommentar til kjøpesummen. Den vil vi ikke ut med, men vi er veldig fornøyde. Vi har fått en unik mulighet, sier Ståle Simonsen i Vest Utleie Holding AS.

Bonansa kan nå fortelle at det er Simonsen og hans selskap som står bak oppkjøpet av de 217 BOB-leilighetene i Kirkegaten, Rothaugsgaten og på Møhlenpris. Kjøpet fant sted for cirka en måned siden.

– BOB har gjort en fantastisk jobb med disse leilighetene gjennom mange år, men nå er det veldig mye som må gjøres. De er fine utvendig, men standarden er veldig varierende inni. Det er vannlekkasjer fra gaten og inn i kjellere og flere må skifte taket. I noen av leilighetene har det vært brann. De ser for så vidt bra ut, men hovedtyngden her er at leilighetene har hatt en sosial profil. Det er mye som må gjøres innvendig, sier Simonsen.

Klar for jobben

Vest Utleie Holding AS er beredt til å ta denne jobben.

– Vi kommer til å investere et sted mellom 600.000 og 1 million kroner per enhet. Dette er et anslag, for vi har ikke alt klart ennå. Denne jobben vil ta mange år.

Samtidig er det slik at Bergen kommune har 50 evigvarende leieretter, som vil fortsette.

– Disse har BOB sikret, og slik kommer det til å fortsette. Dermed får vi ikke gjort noe med disse enhetene, sier Simonsen.

167 leiligheter skal rustes opp

Dermed gjenstår det altså 167 leiligheter fra oppkjøpet, som skal rustes opp. Totalt vil dette dermed beløpe seg til minimum 100 millioner kroner, ut fra Simonsens planer.

– Vi har ikke gått gjennom alle. Dette er bare et anslag, understreker han.

– Hva med de som bor i leilighetene?

– Vi respekterer alle kontrakter som ligger i bordet. Her kommer det aldri til å skje noe dramatisk. Vi forholder oss også til den kommunale forkjøpsretten, sier han.

Har forkjøpsrett

Beboerne i bygårdene det gjelder kan nemlig gå sammen, starte borettslag og selv kjøpe leilighetene – foran nesen på Vest Utleie Holding AS, dersom de klarer å få det til.

– For uansett må vel leietakerne ut av boligene dersom dere skal pusse opp?

– Nei, for vi kommer til å ta dette fortløpende etter hvert som de blir ledige, sier Simonsen.