Vi fikk inn over 1400 tegninger til tegnekonkurransen vår.

KONKURRANSE: TEGN DIN DRØMMEBOLIG
Vi henvendte oss til barn under 13 år. De kunne du sende inn tegninger av sitt drømmehus til oss innen forrige fredag. Konkurransen er nå avsluttet.

  • Premier: En jury har plukket ut en vinner av en lekehytte levert av Bonansa. En skoleklasse har vunnet kinobilletter.
    I tillegg får to kunstnere som får hver sin sparkesykkel og vi har opprettet en ekstra sjarmørpremie.
  • Barn har deltatt både privat og med skoleklassen sin.
  • Det er kun kreativiteten som setter grenser for de 1400 bidragene til konkurransen.

gulvspesialisten

Nå har vi kåret en vinner. Det ble et svært kreativt trehus.

– Jeg bare tegnet noe, jeg, sier Abel Rystad Kaland (7,5).

Pappa Frode Kaland har satt telefonen på høytaler når vi ringer for å fortelle at Abel har stukket av med førstepremien, et lekehus til en verdi på rundt 10.000 kroner.

– Jeg synes det er et utrolig stilig hus, han har nok latt seg inspirere av alle bøkene han har lest, sier en stolt pappa.

  • Se de øvrige vinnerne lenger nede i artikkelen

– Fantastisk mange fine tegninger

abelrett

GLAD VINNER: Abel Rystad Kaland (7,5) er en stolt og glad vinner av Bonansas tegnekonkurranse. FOTO: Privat

Juryen har sittet og sett gjennom samtlige tegninger. Det var ikke få, så det tok sin tid – men alle var enige i at jobben måtte gjøres skikkelig.

Juryen besto av arkitektene Susanne Puchberger og Inês Moço Pereira fra 3w arkitekter, Christoffer Thomsen fra Garant home, og Adrian Hjelle (14) som har arbeidsuke hos arkitektene.

– Helheten er helt fantastisk. Det er utrolig mange flotte tegninger, sier de når de blar gjennom tegningene.

Og det er ikke det eneste de er samstemte i. Valg av vinner ble enstemmig vedtatt.

– Det er en historie gjennom hele huset. Det er funksjonalitet, og han er fritidsorientert. Det er en fin blanding av noe konkret og abstrakt. Han lar seg ikke bekymre av realiteten, sier Susanne Puchberger.

De synes det var svært vanskelig å velge kun tre tegninger, for de synes det var mange fine og kreative.

– Det er overraskende lite iPad’er og X-box og slikt. Det er mer trampoliner og rutsjebaner, sier Puchberger.

Det var flest tegninger laget av gutter igjen helt til slutt. Der mange jenter valgte tradisjonelle, pene og virkelighetsnære hus, var en del gutter mer opptatt av fantasi, kreativitet og å tenke annerledes.

jury3

STOR JOBB: Juryen hadde en stor jobb foran seg. Her ser Christoffer Thomsen, Inês Moço Pereira, Susanne Puchberger og Adrian Hjelle gjennom noen av de 1400 tegningene. De gikk grundig til verks for å passe på at alle ble sett. FOTO: Elisabeth de Lange Gjesdal

Tenkte sikkerhet

Huset har både katapult, fotballbane, bowlingbane, og flere basseng.

– Jeg liker å spille fotball, jeg spiller på Bjarg. Og jeg har bowlet med klassen, forteller Abel.

– Hvorfor fikk fiskene og de livsfarlige haiene hvert sitt basseng?

– For ellers hadde det ikke vært noen fisker igjen, sier han.

Abel bor på Grimseid, og forteller at de har hage utenfor huset der det nye lekehuset kan stå.

– Jeg kan ha fire stoler og et bord i det, forteller han.

Og det er nok ikke bare Abel som kan juble. Også lillebror Orion på 5 år vil nok få stor glede av det lille huset de skal få plassere i hagen.

1.Premie:

Abel Rystad Kaland (7,5), klasse 2b på Skeie skole er vinner av et lekehus til en verdi på ca 10.000 kroner.

abelrystadkaland

VINNERTEGNINGEN: Se nøye på de kreative og fine detaljene på dette huset. Vi gratulerer Abel Rystad Kaland (7,5) som vinner av vår tegnekonkurranse.

Juryens begrunnelse:

Det er en historie gjennom hele huset. Det er funksjonalitet, og han er fritidsorientert. Det er en fin blanding av noe konkret og abstrakt. Her har kunstneren tenkt utenfor boksen ved at han har tatt et tre og bygget utfra det. Han følger i utgangspunktet noen gitte regler, men leker med de reglene. Her er det mange fellesfunksjoner og mye sosialt som skjer. Det er fint med litt tekst slik at vi virkelig kan sette oss inn i hva som skjer på tegningen, og hvordan det er å bo her.

2.Premie

Ruby Ge, klasse 5b på Nordnes skole er vinner av en sparkesykkel.

tegnekonkakvarie

DETALJER: Når en ser på denne tegningen oppdager man stadig nye detaljer. Vi gratulerer Ruby Ge fra klasse 5b på Nordnes skole med en flott andreplass.

Juryens begrunnelse:

Det er fint med et stort akvarium. Hun er mer opptatt av funksjonene slik vi kjenner dem i et hus enn de andre vinnerne, men har også rutsjebane og heis inne. Alle tre vinnerne har høy detaljeringsgrad, og her er det også noe veldig fint rent tegneteknisk. Dette virker veldig planlagt, ned til minste detalj – og jo lenger en ser på tegningen, jo mer oppdager man. Her er det mye vekt på interiør, helt ned på mønster i tapet.

2.Premie

Elias G. Djønne, 9 år, klasse 3a på Damsgård skole er vinner av en sparkesykkel.

robot

KREATIV: Her er det mange flotte detaljer. Vi gratulerer Elias G. Djønne (9) fra klasse 3a på Damsgård skole med andreplassen.

Juryens begrunnelse:

Han tar utgangspunkt i en form, og så fyller han på formen. Det er veldig fascinerende at han har laget tilfluktsrom i den ene foten, her har han virkelig tenkt på alt. Denne tegningen er i likhet med vinneren forklarende på det som skjer i dette huset. Det er også viktig i arkitektkonkurranser, der må man formidle hva det er en har tenkt. Dette er en veldig tøff tegning med raketter og det hele.

Kinobilletter

Liland skole, klasse 5a

Sjarmørprisen

tegnekonkbrage

SJARMERTE JURYEN I SENK: Brage Sande (5) sin tegning ble juryen så sjarmert av at vi valgte å opprette en egen, liten pris. Vi gratulerer deg med Sjarmørprisen.

Juryens begrunnelse:

Noen tegninger smeltet juryen helt. Blant dem var tegningen til Brage Sande på 5 år. Vi opprettet derfor en egen pris, og Brage kan derfor vente seg en liten overraskelse i posten.

Her skreller han vekk alt av uviktige ting, og det ene elementet kan være mye. Det kan være seng eller for eksempel trampoline. Det er også fint å se at han har øvet på å tegne innenfor linjene – og at han ikke har fått farge i ansiktet.

  • Vinnerne kan kontakte journalist Elisabeth de Lange Gjesdal på elisabeth.gjesdal@bt.no

Vi vil takk for alle de flotte tegningene vi har fått. Vi er helt overveldet, både over antall tegninger – og ikke minst med tanke på hvor fine de er.

Vi vil også takke skoler og barnehager som har bidratt. Dette har vært ordentlig morsomt, og vi håper dere synes det har vært litt spennende dere også.