Å kjøpe bolig i Norge er som kjent dyrt, og i storbyene spesielt. Bare hos Privatmegleren i Bergen økte snittprisen med 433 000 kroner første halvår i 2015, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor hos samme megler. Totalt sett ligger nå snittprisen på bolig i Bergen på snart 3 millioner kroner.

Bonansa har derfor sett på boligmarkedet ellers i Norge, og funnet ut hva man kan få av eiendom for prisen av en gjennomsnittspriset bolig i Bergen.

2,5 millioner kroner

For prisen av en gjennomsnittlig leilighet i Bergen er det nødvendigvis ikke de største arealene du får. Eksempelvis får du en 39 kvadratmeter stor leilighet i Sandviken for i underkant av 2,5 millioner kroner.

bolig1

Foto: DNB Eiendom

Til sammenligning kan du få vesentlig større eiendommer, med litt diverse muligheter, dersom du skulle finne på å flytte fra Nordens paradis. For eksempel kan du få et 433 kvadratmeter stort småbruk i Tokke i Telemark.

bolig2

Foto: Privat

Eller denne 346 kvadratmeter store boligen med åtte soverom, garasje, verksted, naust og brygge på Staurset i Sør-Trøndelag.

bolig3

Foto: Advokatfirmaet Jon Reidar Aae

Eventuelt denne 217 kvadratmeter store og strøkne eneboligen i Vennesla i Vest-Agder med blant annet dobbel garasje, kjellerstue og stor hage.

bolig4

Foto: Eiendomsmegler1

Føler du deg ekstra frimodig kan du eventuelt kjøpe denne eiendommen i Kristiansund, som har vært enebolig, og har vært ettertraktet hos blant annet ballettdansere, men som sist har vært brukt som misjonssal.

bolig5

Foto: VIS Eiendomsmegling

4 millioner kroner

Dersom du oppjusterer prisnivået noe, og legger deg på rett i overkant av 4 millioner kroner, kan du også få mye forskjellig. I Bergen kan en slik prislapp gi deg en 61 kvadrats leilighet i et av de store prosjektene i Damsgårdsveien, nemlig Treet, verdens største trehus. Prisene stiger ligger både over og under 4 millioner her, men stiger litt i takt med meter over havet.

bolig6

Foto: Eiendomsmegler1

Bruker du den samme summen i Oppland, kan du få en egen gjestegård med relativt ok utsikt i Nordre Land. Bygget på 597 kvadrat kan angivelig huse 20 overnattingsgjester, men også store middager og bryllup, dersom du skulle føle for å gjøre vert av deg.

bolig7

Foto: Gjestvang & Partners

Beveger du deg lengre sør i samme fylke kan du få 457 kvadrat i Søndre Land, båtplass, stabbur og fjordutsikt. Pluss en kjellerleilighet du kan leie ut.

bolig8

Foto: Privat

Dersom utsikt over Atlanterhavet høres ut som det kunne friste mer enn Puddefjorden, kan denne romslige leiligheten på Averøya i Møre og Romsdal kanskje være noe. Her får du 289 kvadrat, stor veranda, vannbåren gulvvarme, høye vinduer og en ekstra utleiedel for pengene.

bolig9

Foto: Eiendomsmegler1

Hvis du drar til nord og bosetter deg i for eksempel Narvik, kan du også finne god utsikt. Denne 281 kvadratmeter store boligen, har et uteareal på nesten 100 kvadrat med sol til alle døgnets tider, egen utleiedel og praktfull sjøutsikt.

bolig10

Foto: Eiendomsmegler1

I Vennesla kan du også få denne 273 kvadratmeter store boligen i grønne omgivelser, med syv soverom, egen lekestue for barna og kort vei til badeplass og sørlandsidyll.

bolig11

Foto: Meglerhuset Særberg