KONKURRANSE: BERGENS BESTE NABOLAG
Hvor er det best å bo? Er det i ditt nabolag? Er det dere som alltid stiller opp for hverandre, som samles sosialt og som har det kjekkest i hele Bergen? I hele mars tok vi imot nominasjoner. Nå kan alle stemme blant de alternativene vi har fått inn. Synes du at du og dine naboer er best, er det vel også på sin plass at dere mottar heder og ære for dette. I tillegg får dere en ekstra sjanse til å ha det kjekt sammen, dersom dere vinner nabolagskonkurransen vår og 30.000 kroner til en gatefest.ka2

OPPDATERING: Avstemmingen er nå stengt.

Det er enorm oppslutning om Bonansas kåring av byens beste nabolag.

Torsdag ettermiddag hadde det kommet inn over 3000 stemmer, og det er spesielt hett i toppen.

Kamp på Nesttun

Ved siste status (klokken 1530) var det størst kamp mellom to steder Nesttun-området. Betyr det at det er best å bo på Nesttun?

Brakehaugen ledet nemlig med åtte flere stemmer enn Kringlebotn.

På tredjeplass er det foreløpig Steinkjelleren og Stølestrøkene som leder foran nabostrøket Ladegården. Hvor er det egentlig best i Fjellsiden? Og enda viktigere: Kan de knuse strøkene en mil lenger sør i byen?

Åsane og Fana kjemper innbitt om femte og sjetteplassen.

Her er topp 10-listen klokken 1530: 

  1. Brakehaugen 
  2. Kringlebotn 
  3. Stølestrøkene/Steinkjelleren
  4. Ladegården 
  5. Nedre Ulsetskogen
  6. Fanaflaten 
  7. Nattland Studentby
  8. Alvøen 
  9. Nyhaugåsen
  10. Sædalen nærmiljø

Alt kan endre seg

Her må man ta høyde for at ting kan endre seg i løpet av kvelden, for interessen er stor. Etter at man har stemt er det karantene i en viss periode før man kan stemme igjen. Nabolagene mobiliserer dermed sine beboere, siden det ikke er mulig at én person sitter og stemmer tusenvis av ganger.

Det beste nabolaget i Bergen får en gatefest til 30.000 kroner i premie.

I vinduet under kan du klikke deg rundt i de nabolagene Bonansas lesere har nominert, og lese alle begrunnelsene for nominasjonene.

På hver av stjernene finner du nydelige begrunnelser for hvorfor akkurat dette nabolaget er det beste i hele verden. Som oftest er det ikke fordi det er kamp om å være best i nabolaget, men fordi man er så enormt gode sammen.

 

Det var i forrige måned Bonansa satte i gang konkurransen. Siden da har 145 nominasjoner av nabolag i Bergen tikket inn. Den kommende uken kan du stemme frem din favoritt blant alle de nominerte. Deretter blir det finale, med bare ti nabolag. Vinneren av en gatefest til 30.000 kroner kårer vi 23. april.