stinavevcollage

 

– Er det in med sånn skikkelig hippie-stil nå?

Hun snakket om blomsterkranser, frynsete vester og semsket skinn.

Og ja, 70-tallet er virkelig tilbake, og det er ikke bare klesmoten som er inspirert av tiåret.  Stilen er på full fart inn i hjemmene våre også.  Nå omfavner nemlig interiørinteresserte verden over håndarbeid som veving, makramé og knyttetepper.

stinavev4rettJeg har ikke ikledd meg slengbukser ennå, men litt veving, det måtte jeg prøve meg på. I mangel av vev fant jeg frem en gammel bilderamme i tre. Jeg tok ut glasset og skrudde fast små skruer på kortsidene av rammen. Like mange skruer på hver side. Jeg brukte et tynt, men sterkt bommulsgarn for å lage renningen. Renningen er de langsgående trådene som danner skiller slik at de tverrgående innslagstrådene kan legges inn. Som innslagstråder, altså det garnet jeg vevde med, brukte jeg det jeg fant i garnkurven. Litt tykt hvitt ullgarn, grått raggsokkgarn og et hvitt garn med sølvtråder.

På en kveld var det gjort. Jeg vevde nok litt for stramt, og resultatet ble ikke akkurat slik jeg hadde sett for meg. Men jeg sa til meg selv at ujevnhetene skapte spennende struktur og hengte det lille vevstykket opp på veggen ganske så fornøyd.

Trender går i sirkler, og det er ikke uvanlig at ting som i perioder har blitt sett på som gammeldags blir moderne igjen. Om det er 70 – talls –vibber med ”peace, love and understanding” i en urolig verden, eller ”saktekulturen” med sin dyrking av det ekte, nære og varige som nå har manet frem håndarbeidsbølgen det vet jeg ikke. Litt av alt kanskje. Men jeg vet en ting. Og det er at jeg skal ut å kjøpe mer garn.

Har du lyst til å se flere av mine gjør det selv-prosjekter finner du bloggen min her.

Du kan også lese disse innleggene til Stina: