stinanycollage2

Regnværsdager kan være drepen for foreldre. Da blir plutselig alt kjeeeeedeliiiiiiig, og de ellers så selvgående og fantasifulle ungene blir småsure og tiltaksløse. Etter noen runder med klisjeutsagnet ”Det er sunt å kjede seg!” er det på tide å ta grep.

Her er løsningen om du ønsker litt fred og ro en våt dag:

Plassér de små håpefulle ved kjøkkenbordet. Finn frem lim og noen gamle rammer eller tomme hermetikkbokser. Så sjekker du kjøkkenet for pasta. Du kan bruke pastaskruer, pastasløyfer, makaroni osv.

stinanycollage

Pastaen skal limes på rammen eller boksen. Jeg synes det er best å bruke limpistol til slike prosjekter, limpistolen er enkel å håndtere og limet fester godt. Resultatet blir finest om pastaen overlapper hverandre og ligger så tett som mulig. Alt må ikke ligge på linje og det gjør ingen ting om noe av pastaen er litt utenfor kanten på rammen. På boksen må pastaen limes på litt mer systematisk nederst langs kanten, ellers vil boksen stå skeivt når den er ferdig dekorert.

stinanycollage5rett

Barna synes dette er veldig morsomt. De jobber på, stille og konsentrert. Og det beste av alt er at dette tar tid, mye tid! Etter at du har lest noen kapitler i en bok, sett en film eller vasket badet er det tid for å gi pastakreasjonene en siste finish med spraymaling. Her må en voksen hjelpe til. Plasser rammen og boksen ute på et stødig underlag, husk at du må stå et stykke unna bilen eller andre ting du hest ikke vil ha maling på. Rist sprayboksen godt og fjern sikkerhetslåsen. Hold sprayboksen ca 30 cm unna og spray over pastaen i jevne bevegelser, la tørke. Ved å gi pastaen en dusj med spraymaling blir plutselig kreasjonen mer eksklusiv og minner litt mindre om middagsmat.

Jeg har sjekket værmeldingen og er ganske sikker på at det blir storproduksjon av  ulike pastadekorasjoner hos oss fremover!

Les flere innlegg av Stina: