Du kjenner ham kanskje igjen fra BTs serie Meglerne. Den livlige megleren som byr på seg selv.

Petter Krantz fra Kaland &  Partners satte seg et mål for 2014 som for de fleste virket uoppnåelig.

Målet var å bli Norges mest omsettende megler innen bruktbolig, samt landets mest anbefalte megler.

– Det høres gjerne litt umulig ut, men jeg tror jeg har klart det. Jeg tviler på at det er noen som har omsatt for mer enn meg i år, sier Krantz, som også er daglig leder.

Og i følge eiendomsmeglerguiden.no er det ingen tvil om at han er Norges mest anbefalte megler. Her får han fem av fem stjerner, det ligger inne 150 vurderinger – samt at det er 108 referanser som kan kontaktes.

– Det er egentlig viktigere. Det å ha fornøyde kunder trigger meg mer enn omsetningen. Jeg har lagt på topp på den listen hele året, og jeg bruker mye tid på at kundene mine skal være fornøyd. Det gir meg glede, sier han.

Omsatte for over 500 millioner kroner i bruktbolig

I tillegg til å høre på spillelisten «asskicking hits» i bilen på vei til jobb, motiverer han seg ved å si at det skal bli en fin dag. Han har tro på at dagene som oftest blir fine om man gjør nettopp det.

– Tenker du at det blir et ork, så blir det jo det. Gjør du ting halvveis blir du aldri skikkelig god på noe, sier megleren.

Krantz har vært borte fra megling i seks år. I januar 2014 bestemte han seg for å prøve å omsette for hele 500 millioner kroner. Et mål han nådde  7. desember – og som han feiret med å “skampryle salgsbjellen over hele Torgallmenningen”.

– Jeg har virkelig jobbet knallhardt for det. Det har vært sene dager og mye målrettet jobbing, forteller han.

Jobb, jobb og mere jobb

Megleren har solgt rundt 175 boliger i 2014.

– Det var jo et tall jeg ikke trodde jeg skulle nå, men da det nærmet seg sommer så jeg at det faktisk var innen rekkevidde. Da måtte jeg gå i meg selv og ha beinhardt fokus.

– 2014 har vært et år med lite fritid?

– Nja. Jeg har jo tre barn, og jeg leverer i barnehagen hver dag. I tillegg henter jeg to-tre ganger i uken. Så prøver jeg å ta fri i helgene. Tidligere var søndag en veldig populær visningsdag, men jeg har inntrykk av at det ikke det i så stor grad som før, sier trebarnsfaren.

Men Krantz innrømmer at han på sett og vis er på jobb, selv om han er kommet hjem. Konen har til og med foreslått å lime telefonen hans fast i pannen sin, slik at det i det minste føles som om han ser på henne av og til.

Han innrømmer at han er lett å «sette fyr på». Og at han måtte ha en diskusjon med konen før han satte seg det hårreisende målet.

– En ting er jo den tiden du fysisk er på jobb, men jeg er jo på telefonen hele tiden.

– Det er jo når de andre legger telefonen vekk at jeg på mange måter begynner. Da kan jeg finne nye oppdrag og følge opp kunder. Det er ikke ting jeg må gjøre, men som kan være fornuftig. Skal du skille klinten fra hveten må du gjøre noe ekstraordinært, mener han.

– Og hvor mye jobbing blir det da?

– Det er gjerne 12-14 timer om dagen. Jeg tenker jobb hele tiden. Det går litt igjen i alt jeg gjør.

Han har derfor mye å takke konen for. Og Kristoffer Mjøs. Megleren som gjennom hele året har jobbet med salgsoppgaver og kontrakter for ham.

Nytt år, nye mål

Målene for 2015 er allerede satt. Det blir ikke fokus på å overgå seg selv.

– Da tenker jeg at jeg skal selge litt færre hus og bruke mer tid på å løfte de ansatte i selskapet et hakk opp.

– Men jeg kommer fortsatt til å selge mye hus, sikkert flere enn de fleste, ler han.