Det er i forbindelse med jobbytte fra Kaland & Partners til Privatmegleren Birkeland har fått den noe utradisjonelle e-postadressen.

– Hva er det som er så supert med deg?

– Det er helt ærlig en liten gimmic og litt gøy. Men når jeg kaller meg for supermegleren så legger jeg litt press på meg selv også. Jeg er veldig opptatt av fag. En forutsetning for å lykkes er å bli anbefalt. Jeg har klart det i noen år, og derfor begynte jeg å kalle meg selv supermegleren på tull på Facebook. Til slutt gjorde andre det også, og så ble det hengende litt igjen.

– Er det ikke bedre at andre kaller deg supermegler enn at du gjør det selv?

– Ja og nei. Det er litt sånn her i Norge at vi ikke skal tro at vi er noe. Janteloven henger litt fast. Jeg kan ikke lykkes uten å stikke nesen litt frem. Man må våge å tro seg selv.

Skjermdump: Twitter

Skjermdump: Twitter

– Hvordan tror du folk ser på deg når du kaller deg supermegleren?

– Jeg vet at de som kjenner meg vet at jeg er en ganske ydmyk og trivelig kar. Hvis noen synes det er flåsete og kleint, så får de lov til det.

– Hva er det som skal til for å bli en supermegler?

– Man må ha tro på seg selv. Jeg er lidenskapelig opptatt av profesjonen jeg utøver. Og veldig glad i økonomi og jus, i tillegg til folk. Som megler ønsker jeg å være den gode rådgiveren for kundene, om det er kjøpere eller selgere. Gjør man jobben grundig kommer resultatene. Jeg er konstant sulten på nye utfordringer. Jeg stortrives med høy aktivitet og den store, emosjonelle belønningen er tilfredse kunder, sier Birkeland.

Skjermdump: Facebook

Skjermdump: Facebook

Birkeland har arbeidet i Postbanken Eiendomsmegling og Kaland & Partners i en årrekke. Nå skifter han arbeidsgiver.

– Hvordan tror du det blir å jobbe i Privatmegleren?

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene. Jeg skal arbeide ved den avdelingen som har områdene Fyllingsdalen, Laksevåg og Bergen Vest, og dette er regioner jeg kan veldig mye om, sier Birkeland.

Større maskineri

Han er opprinnelig fra Osterøy, og holder alltid et våkent øye med det som rører seg på boligfronten på sitt gamle hjemsted, der han også har en rekke oppdrag.

– Jeg tror det blir veldig bra. Jeg har hatt det veldig bra i Postbanken og i Kaland. Men Privatmegleren er rigget på en annen måte, og er en del av et større maskineri.

– Hvordan er ditt favoritt-salgsobjekt?

– Det er en helt vanlig bolig. Typisk en 3-roms i Fyllingsdalen eller et rekkehus på Varden eller en enebolig på Osterøy. Det er mange meglere som legger seg på et høyprissegment. Jeg har solgt en del av dem, men det er ikke det viktigste for meg. Jeg liker best å jobbe med helt vanlige boliger. Jeg tror det har litt med hvem jeg er. Jeg er en helt vanlig fyr fra Osterøy. Jeg liker godt å forholde meg til andre som er helt vanlig. Håper ikke det blir tolket feil, for det er ikke ment som et stikk i siden til noen. Men klapp på skulderen til folk som er helt vanlige.

Liker å telle

– Hvor mange hus og leiligheter har du solgt til nå?

– Jeg synes jo det er gøy å telle. Jeg er litt nerd på det. Så ja, jeg teller hvor mange jeg selger. Nå har jeg solgt knapt 900 brukte boliger. Jeg teller ikke med nybygg, for der er det gjerne flere meglere som jobber på samme prosjektet.

– Hva har vært den største suksessen?

– Det som er viktig for meg er at både selger og kjøper er fornøyd. En boligselger vil gjerne ha en så god pris på mulig, men det må være gjort på en ryddig og god måte, slik at alle prater er ivaretatt. Det er selvfølgelig noen salg jeg husker bedre enn andre. De gøyeste salgene er gjerne de gangene det er litt motbakke. Da må man strekke seg litt lenger. Hvis man klarer det samtidig som selger er fornøyd, så er det de kjekkeste salgene.

– Hvordan blir boligmarkedet i 2015?

– Sånn som markedet er nå går det høyt og fort. Så lenge det er så lite ute som det har vært det siste halvåret, kombinert med lav rente, så er jeg redd for at det blir en høy prisutvikling. Jeg håper det blir mer balansert, men det får bli opp til hver enkelt

Bonansa skrev i helgen at det er færre salgsobjekter i Bergen enn det er meglere.

– Hva er din kommentar til det?

– Det som har skjedd er at etter den nye eiendomsmeglerloven i 2007, så var det en underdekning på antall meglere. Da begynte eiendomsmeglerbransjen å utdanne veldig mye fagpersonell. Dermed får man et overskudd på bemanning. Det er veldig mange nyutdannede i bransjen som blir litt til overs akkurat nå.

– Hvordan skal dere alle sammen få nok å gjøre fremover når det samtidig utdannes hundrevis av studenter?

– Spørsmålet er om nye meglere vet hva de faktisk utdanner seg til. Vi må bli flinkere til å gi et mer realistisk syn på yrket. Jeg tror det vil justere seg av seg selv.

Erfaring viktig

– Hvor viktig er megleren kontra salgsobjektet for resultatet?

– Det er klart det er forskjell på folk. Jeg har solgt cirka 900 boliger. Da har jeg hatt 900 visninger. Det tror jeg har mye å si for hva slags pris man oppnår og hvilket salg man oppnår.

Som 22-åring startet Birkeland sin karriere, og han beskriver meglerrollen som drømmejobben.

– Hva er rådet ditt til andre som synes dette er drømmejobben?

– Ta kontakt med en megler som du har inntrykk av at jobber på en måte du selv ønsker. Spør hvordan det er og om du kan få henge deg på. Se på hvordan man jobber. Sett deg litt inn i hva du vil oppnå før du bestemmer deg.

Betydelig ressurs

Daglig leder Terje Bach ved Privatmegleren i Fyllingsdalen sier i en pressemelding at han er glad han har fått Birkeland på laget.

– Med sin kompetanse og ikke minst engasjement, er han en betydelig ressurs for oss. Vi har klart å få en av de beste meglerne på markedet og vi betjener de områdene av Bergen hvor han har mye kunnskap, sier Bach.