Vi går lysere tider i møte, og med våren rundt hjørnet venter også festligheter som konformasjoner, dåp, vennelag og bursdager.

Hvordan lage en uhøytidelig og lett borddekking som ikke koster fletta?

Bilde-1952

Løsningen kan være å bruke det man har i skuffer og skap.

Let etter fine glassflasker i matbutikken. Mine har inneholdt sjokolademelk, og kostet 19 kroner stykket. Alternativet er å bruke ulike blanke glass i borddekkingen.

Bilde-1946

Et lurt tips for å fjerne etiketter er å la flaskene ligge i en bøtte med kaldt vann over natten. Ønsker man litt ekstra farge på drikkevannet, kan dette bli eplegrønt eller lysrosa ved å tilføre noen få dråper sukkerkulør.

Det spiller ingen rolle om hvert fat eller sugerør er lik på farge, men hold deg gjerne innenfor samme fargeskala. Pasteller er for eksempel fint å mikse. Det samme er å bruke gamle kaffekopper eller sukkerskåler for snop. Våg å tenke utradisjonelt!

Bilde-1919

La gjerne hovedpersonen sitte ved enden. Navnelapper kan lages av papirleire som fås på hobbybutikker. Leiren kjevles, trykkes ut med kakeform og bokstavstempel. Deretter skal dette tørkes i romtemperatur i en dag eller to.

Bilde-1954

Masker er morsom underholdning for både bestefar og lillesøster når talene blir litt for lange. Her er det bare fantasien som setter grenser. Klipp ut i papp, og fest med tape til grillpinner.

Dyre blomsteroppsatser kan erstattes med morsomme kaktuser, blomster fra hagen, eller grøftekanten.

Bilde-1911

Alle gavene trenger heller ikke plasseres og gjemmes på et eget gavebord. Ta med noen i borddekorasjonen da vel. En spennende effekt får du ved å krølle naturpapir for innpakning.

Og hva er vel en fest uten konfetti! Disse kan lett lages med en utstanser, og du bestemmer fargen på arket!

Bilde-1901

Skriftelige hilsener på festlige dager er hyggelige å få, og slett ikke forbeholdt brylluper. La en fin notisbok gå på rundgang blant gjestene. Det trenger ikke kun bli tårevåte hilsener til hovedpersonen. Vitser og morsomme historier er også minnerikt.

Ha det gøy, god borddekking!

— Møbelpøbel