– Dette var jo den store drømmen da jeg var liten. Var man på et arrangement der det ble solgt gassballonger, ville man jo alltid ha en, forteller Roger Greve (30), som nylig fikk langt mer enn én gassballong.

Etter en lang dag ute 17. mai, satt han og samboeren seg ned i sofaen for å slappe av og se litt på TV på kvelden på gården sin på Osterøy.

Plutselig så de noe rart utenfor vinduet.

– Vi så en silhuett av noe stort og klumpete ute på bakken, 10-15 meter fra huset – ute på sauebeitet. Vi lurte på hva i alle verden det var, og gikk ut for å sjekke.

ballongpåjordetrett

REGNTUNGE: Midt ute på jordet lå en svær klase med gassballonger sent på kvelden. FOTO: Privat

Klarte ikke å telle dem

Da de kom ut så de en diger klase med gassballonger.

– Det var ganske spesielt, vi holdt på å le oss i hjel.

– Hvor mange var det?

– Vi klarte ikke å telle det. De kan ha vært 50 og det kan ha vært 100, det var vanskelig å få full oversikt. Det var veldig mange i alle fall, så mange det går an å få i en klase, antar jeg.

De tok bilder av ballongene, og fant ut de skulle ta dem med seg.

ballongerrett

FORNØYD: Malin Maria Mjelde og familien klarte ikke å telle alle ballongene, men fikk dem plassert i garasjen. Før de rakk å ta bilder av det, var de borte igjen – men de fikk gitt sønnen to ballonger før de forsvant. FOTO: Privat

Bandt dem fast i garasjen

De plasserte dem i garasjen.

– Det hadde jo regnet en del, så de var blitt litt tunge – og derfor lettet de ikke. Jeg bandt dem fast der før vi gikk og la oss.

Neste morgen var ballongene «våknet til liv» igjen, og de hentet sønnen på 1,5 år for å se på.

– Han er så liten, så han forsto nok ikke helt omfanget. Han var mest opptatt av de to kattene som fulgte etter oss til garasjen, ler Greve.

– Men han var veldig fornøyd med de to ballongene vi tok med inn til ham. Vi kunne jo bare velge, så vi fant en med bil og en med Mikke mus.

ballongguttrett

KUNNE VELGE OG VRAKE: Lille Sebastian Mjelde Greve (1,5) kunne velge akkurat de ballongene han ville ha. FOTO: Privat

Fra sentrum til Osterøy?

Tirsdag var imidlertid alle ballongene borte. Om noen har forsynt seg med dem eller om de rett og slett har flydd ut på et vis, vet de ikke.

-Vi lurte jo på hva vi skulle gjøre med dem, om vi bare skulle dele dem ut – for vi fant ikke ut hvem som hadde mistet dem. Men det er jo ikke så lett å frakte med seg, så vi hadde bare tenkt at de skulle få henge til luften gikk ut.

De har fått mange kommentarer på funnet etter at de la ut bilder på sosiale medier.

– Jeg tror folk synes det er gøy. Dette er jo bare morsomt.

Det har også vært spekulert i hvor de kommer fra, for så vidt Greve vet, så er det ingen på Osetrøy som har gått med slike klaser med ballonger.

– En har tatt bilde av en klase som for av sted på dagtid i Bergen sentrum, en annen så noe fra Fløyen, mens en tredje nevnte Ytre Arna. Jeg vil tro den kom fra et sted i Bergen.