“Når du selger med Norges største eiendomsmegler, selger du med en megler som er der du er,” skriver Eiendomsmegler1 Stord på sine nettsider. Men bildet er av alt annet enn øyriket sør for Bergen. I stedet er det en av Bergens mange stoltheter, Bryggen og Fløyen, som skinner imot potensielle kunder.

– Hahaha, er lyden i andre enden av samtalen når vi ringer til megler Bente Faksnes hos Eiendomsmegler1 på Stord.

– Jeg har prøvd mange ganger å sende melding til IT-avdelingen om at dette bildet må endres, sier hun.

– Så dette er ikke bare fordi dere synes det er så fint i Bergen, altså?

– Joda, vi synes det er fint i Bergen, men det kan ikke være sånn. Jeg skulle heller ønske vi hadde et bilde av det flotte havnebassenget i Leirvik, sier Faksnes.

– Du mener det er fint der også?

– Ja, vi må få inn et fint bilde av flotte Stord. Sunnhordland er jo perlen i Hordaland, med fjell, fjord, snø og natur. Dette er jo stedet man viser til utlendingene når man skal vise hvordan det er på Vestlandet, mener megleren.

– Hvordan går salget om dagen?

– Det er mer enn nok å gjøre her.

– Kanskje det er fordi dere bruker et bilde av den vakre fjellsiden i Bergen?

– Ja, det kan du tro! Ha-ha, nei, jeg tror ikke det. Det er nok andre ting som gjør at folk tar kontakt med oss, tenker jeg.

– Hva jobber du med akkurat i dag?

– Akkurat nå holder jeg på å selge en hytte. Det er mye å gjøre om dagen. Vi blir nok ikke arbeidsledige.

– Selv ikke hvis dere bytter ut bildet av Bergen på web-sidene?

– Nei, jeg tror ikke det. Men det går ikke like fort som i Bergen på Stord. Her kan vi ha ting liggende i noen måneder, selv om det også kan gå fortere. Og så er det noen objekter som er veldig attraktive. Industrien spiller også en rolle, men spennende jobber på Kværner på Stord, sier Faksnes.