SANNHETEN: Noen ganger kan fulle menn fortelle deg viktig informasjon. FOTO: Erik Hanøy

SANNHETEN: Noen ganger kan fulle menn fortelle deg viktig informasjon. FOTO: Erik Hanøy

Du har garantert hørt ordtaket som sier at det er fra fulle menn og barn du får høre sannheten. Vel, jeg kan skrive under på at det stemmer. Forrige helg parkerte jeg bilen utenfor huset, det var blitt ganske sent på kvelden, og jeg hørte at det var god stemning foran utepeisen til naboen. Jeg er en sosial person og gikk derfor bort til forsamlingen. Jeg fikk en god velkomst, i løpet av noen sekunder hadde jeg fått en pils i hånden. Praten gikk lett og ledig, de andre lå riktignok en syv-åtte pils foran meg i løypen, men de klarte likevel til en viss grad å gjøre seg forstått.

Plutselig bøyer en av gutta seg frem mot meg, og med et noe flakkende blikk sier han: «Du Hanøy, når har du tenkt å fikse den derre lekke pipen din?»

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ante hva han snakket om, huset mitt er bygget i 2006, og jeg har aldri vært oppe på taket. Tomannsboligen jeg bor i ligger nemlig på kanten av en bratt skråning, det er veldig langt ned til bakken, så jeg har ikke sett behovet for å sette liv og helse på spill. At pipen min var lekk, var derfor nytt for meg.

Jeg spurte den fulle mannen om hva han mente med sitt spørsmål, og fikk til svar at han hadde fått øye på en lekkasje da han hadde vært oppe på taket mitt.

Det har seg nemlig slik at naboen min fikk lagt et beslag utenpå sin pipe for tre år siden, og når arbeidskarene først var der oppe, så hadde de sjekket min pipe også.

Den bar allerede den gang preg av slitasje og små sprekker. Jeg lurte naturlig nok på hvorfor ingen hadde fortalt meg om dette da det ble oppdaget, altså for tre år siden.

Den fulle mannen hevdet hardnakket at han hadde nevnt dette for meg.

Velvel, ingen grunn til å krangle om akkurat det. Fokuset nå måtte jo være å få reparert pipen. En rask innvendig sjekk konkluderte med at det ennå ikke har kommet noen lekkasje, og den samme fulle mannen er nå hyret til å ta seg av saken. Takket være at jeg var edru, og han var et sted i overkant av brisen, så fikk jeg forhandlet meg frem til en god deal. Arbeidet vil bli utført i nær fremtid.

Ordtaket viser seg altså å stemme, det er fra fulle menn og barn man får høre sannheten. Vil du ha et bevis til? Min seks år gamle sønn presterte forleden dag å si til meg at det noen ganger virker som om jeg er redd for mamma…

Mer fra Erik Hanøy: