Nordmenn er generelt opptatt av hus, bolig og priser. I programmet Solgt på NRK konkurrerer to meglerpar fra to ulike meglerhus om å gjette rett pris på tre boliger. Disse boligene er lokalisert i et område de ikke er kjent i – og de får ingen hjelpemidler.

Dette har ført til mange tilbakemeldinger fra folk som sitter hjemme i sofaen og mener de er flinkere enn meglerne til å gjette riktig pris på boligene.

– Dette fikk vi lyst til å teste ut, så vi inviterte to kjente personer med i programmet for å se hvordan de ville klare seg mot meglerne, sier programleder Frode Søreide.

– Hvordan gikk det?

– De gikk veldig fint inn i rollen som meglere, og det så ut som om de trivdes med det, men hva resultatet ble kan jeg ikke røpe.

– Det er lett å tippe fra sofakroken

Kjendisene er modell Kathrine Sørland og stylist og motepoliti Jan Thomas Mørk Huseby. De skulle gi to bergensmeglere noe å bryne seg på.

akatogjtmsøreiderett

IVRIGE: Det var god stemning under innspillingen av Solgt. Her fikk Jan Thomas Mørk Huseby og Kathrine Sørland prøve seg mot meglerne. Programleder Frode Søreide (i midten) synes det var moro – og sier at de vurderer lignende igjen. FOTO: NRK

For meglere å stille opp og vurderer hva boliger er solgt for i områder de ikke har kunnskap om er kanskje sporty i seg selv, men denne gang skal de altså konkurrere med mennesker som ikke er meglere.

– Nå skal de konkurrere mot to vanlige folk, så fallhøyden blir større for meglerne. Det er veldig sporty at de stiller opp, og til meglernes forsvar skal det nevnes at kjendisene her fikk fordel av å være på hjemmebane, sier Søreide.

Kjendisene stusset ikke på å bli med.

– Jeg er jo en av dem som har sittet hjemme i sofaen og tenkt; herlighet – klarer du ikke gjette prisen på det? Det er jo trygt og godt å sitte hjemme i joggedressen og tippe, da er det jo lett, sier Kathrine Sørland.

Modellen synes det var spennende å bli spurt om å være med.

– Jeg er jo så nysgjerrig på hvordan andre har det, og her fikk jeg jo virkelig komme på innsiden. Så er det jo ekstra hyggelig når det er med Jan Thomas, han er jo en solstråle. Han er så morsom å være med, og da blir det jo ekstra gøy.

Ulikt fokus

– Det var vanskeligere enn jeg trodde. De dro jo oss ut på Nesøya, og der bor jeg jo selv. Da kjente jeg litt på presset, men jeg var sikker på at jeg skulle briljere, sier Sørland.

akatogjtmedkaparett

NY VRI: I mandagens episode av Solgt, har programleder Frode Søreide (til v.) gjort en ny vri. Denne gang er det ikke meglere mot meglere, men kjendiser mot meglere. Jan Thomas Mørk Huseby og Kathrine Sørland stilte opp til dyst mot bergensmeglerne Anine Bertelsen Tuft og Stian Sletten. FOTO: NRK

De hadde et litt annet fokus enn meglerne.

– Meglerne som var med var jo veldig flinke, vi fremstår nok mer som bambi på isen. Vi tenkte veldig på hva vi kunne vært villig å gi for de forskjellige boligene. Meglerne vi møtte bor jo i Bergen, hadde de vært fra Oslo hadde det nok vært verre for oss. Nå stilte vi litt jevnere ettersom vi kjente området.

– Vi er ikke så flinke på meglerting, men vi er gode på interiør, stil og farger. Det mente jo vi var veldig viktig, sier modellen.

Hun forteller at Jan Thomas på et tidspunkt gikk inn i dusjen og sjekket ut sjampoen. At standarden der kanskje kunne si noe.

– Tviler på at det ga noen svar på hva som kunne være prisen, ler hun.

Sørland sin ektemann er megler, og hun sier hun tidligere har observert hvordan han jobber. Om det ga henne noe fortrinn vites ikke, men at det ga mersmak er sikkert.

– Jeg har faktisk sagt at dersom jeg i fremtiden ikke har noe annet å gjøre, så kanskje jeg skulle bli megler. Jeg kunne faktisk tenke meg å være med. Jeg kjenner jeg er veldig engasjert i det, og tror jeg kunne trivdes på visning – jeg tror jeg kunne fungert godt som formidler, sier hun.

Ville jukse litt

Både hun og Jan Thomas har masse konkurranseinstinkt, og ville gi alt for å vinne. Kanskje litt mer enn det som var lovlig.

– Jeg tenkte at jeg skulle jukse litt. At jeg kunne ta telefonen fram da jeg var på do, for eksempel. Men det hadde de selvsagt tenkt på. De tok fra oss telefonene allerede før vi fikk se objektet, men det var jo en glimrende plan. Det ble en stund uten telefon, jeg har aldri følt meg så naken, sier hun.

– Jeg synes det er kult at de har tatt med noen som ikke er meglere, jeg tror det gir god underholdningsverdi.

Kjendiser på hjemmebane

– Den ene boligen lå 200 meter fra der Jan Thomas hadde solgt boligen sin like før. Den andre lå i gåavstand fra Kathrine sitt hus, ler Stian Sletten, megler hos Kaland & Partners i Bergen.

Han og kollega Anine Bertelsen Tuft stilte sporty opp, og synes det var kjekt å være med.

asolgtrett

Meglerne Anine Bertelsen Tuft og Stian Sletten fra Kaland & Partners måtte kjempe mot kjendiser i Solgt. Programleder Frode Søreide synes det var såpass gøy at de vurderer å kjøre lignende utgaver igjen. FOTO: NRK

– Dette var vi med på for moroskyld. Vi visste at det ikke var meglere vi skulle møte, men hvem det var ble vi ikke fortalt før vi sto der.

– Hva tenkte dere da?

– Søren og, dette må vi bare vinne, ler han.

Han synes det var en morsom opplevelse, og sier at kjendismotstanderne var både joviale og jordnære.

Vurderer å ta med flere kjendiser og politikere

– Vi synes det var veldig kjekt å ha Kathrine og Jan Thomas med. Det er første gang vi har forsøkt med noen som ikke er meglere, og det har gitt mersmak, sier Søreide.

– Betyr det at dere vil forsøke igjen?

– Vi er i gang med nye episoder og kommer til å vurdere andre kombinasjoner om det skulle være kjendiser, politikere eller andre, forteller programlederen.

Og hvilke tydelige forskjeller er det på kjendisvurderingen og meglervurderingen?

– Kjendisene var nok litt mer opptatt av interiøret enn det tekniske.

– Ikke så overraskende, kanskje?

– Nei, med tanke på hvem vi hadde med, så er det nok ikke det.

Hvordan det gikk kan du se når Solgt vises på mandag.