En alenemor i Indonesia har lagt huset ut for salg. Da hun nevnte for megleren at hun lengtet etter å finne en partner, kom han opp med en noe spesiell idé, skriver TIME.

– Han foreslo at jeg kunne skrive: «Kjøp huset og gift deg med eieren». Det sa jeg ok til, jeg er jo på jakt etter en ektemann uansett, sier Wina Lia (40) til news outlet Kompas.com.

Sikkert praktisk for mange, da det kan være tidkrevende å lete etter både hus og partner. Har har de altså muligheten til å ordne begge deler på en gang.

Pruter du ikke, kan du fri

Huset som er for salg har to soverom, to bad, en fiskedam og en stor bakhage. Det ligger i Sleman, ikke så langt fra Yogyakarta.

Prisantydningen på huset er på i overkant av 600.000 kroner, og kjøpere som ikke pruter på prisen kan fri til eieren.

Annonsen er blitt viral, og flere har sjekket om det rent faktisk er sant.

– Det er sant, Wina er klar for å gifte seg med en kjøper til huset, står det på Sleaman’s uoffisielle Twitterkonto.

– Veldig praktisk

petterkrett

Petter Krantz. FOTO: BT

– Dette er så herlig, utbryter Petter Krantz, eiendomsmegler i Kaland & Partners, når vi forteller ham om annonsen.

– Jeg har vært borti folk som vil legge ved bilen og andre ting, men jeg har ikke opplevd noe som ligner dette, sier han.

– Vil en leilighet stige i verdi dersom du legger til en kone på kjøpet?

– Akkurat det kan vel gå begge veier. Dersom det er snakk om en vanskelig kone med vesentlige skjul og mangler, så bør jo det stå i tilstandsrapporten. Får du feil kone kan det jo ende dårlig. Det kommer helt an på om leiligheten og konen står til forventningene, ler han.

– Det er jo en del som kunne trenge en handyman. Vil en bolig kunne stige enda mer dersom man legger til en ektemann?

– Jeg tror det ville vært tilsvarende som for en kone. Men det kunne jo helt klart vært praktisk, sier han.

Megleren synes påfunnet er helt fantastisk.

– Se bare på effekten, det er i Indonesia, og så får det oppmerksomhet over hele verden. Snakk om å treffe spikeren på hodet! Det er veldig gøy, dette blir neste ukes annonse fra meg, flirer Krantz.

– Det er jo mange som er aktive på diverse datingsider, her kan du altså finne en partner via en boligannonse. To fluer i et smekk, sier han.