Men det er ett og annet du kan gjøre for å unngå en brå og uventet blomsterdød. Først og fremst må du kjøpe tulipaner av bra kvalitet, deretter må stilkene trimmes og så må du ha en riktig vase, understreker Emmy-vinner Ina Garten, kjent fra programmet BArefoot Contessa og dessuten atomanalytiker for Det hvite hus.

1. Ikke bruk for mye vann

– Bruk bare litt vann i vasen, ellers vil tulipanene bare fortsette å vokse inntil de bøyer seg og dør, anbefaler Garten til Huffington Post.

FARGELEK: Tulipaner kan kombineres i de deiligste fargekombinasjoner. Fortell i kommentarfeltet hva som er din favoritt! FOTO: PROFLOWERS.COM

FARGELEK: Tulipaner kan kombineres i de deiligste fargekombinasjoner. Fortell i kommentarfeltet hva som er din favoritt! FOTO: PROFLOWERS.COM

2. Ikke kutt stilkene med enn én gang, da vil tulipanene bøye seg.

3. Ikke skift vannet, men etterfyll ofte.

4. Ha noen dråper blekemiddel i vannet.

5. Sett tulipanene kaldt om natten.

FOTO: flickr.com/photos/duncanh1/

FOTO: flickr.com/photos/duncanh1/

Ifølge Mester Grønn har tulipanen sin opprinnelse i Persia på 1300-tallet. Blomsten ble innført via Tyrkia til Europa på midten av 1500-tallet. Da den ble kjent signaliserte tulipanen status og den var svært populær. Både kongelige og andre mektige personer brukte store summer på å skaffe seg disse blomstene. Tidlig på 1600-tallet var det registrert over 216 ulike sorter tulipaner, mens det i dag finnes cirka 3500 i alle mulige varianter.

I Nederland i 1637 kostet én eneste tulipanløk mer enn ti ganger så mye som en hollender tjente i året. Dette førte til voldsom spekulasjon på denne edle varen. Myndighetene måtte til slutt gripe inn, «tulipanboblen» sprakk og prisene falt til en hundredel av det de hadde vært.

Det etterfølgende børskrakket, som også sier å være verdens første børskrakk, har fått navnet Tulipanomania.

Det er over 34.000 bilder tagget med #tulipaner på Instagram. Du kan bla deg gjennom dem i boksen over, og bli inspirert. Fortell gjerne i kommentarfeltet hva som er dine tulipanfavoritter. Og bruk hashtag #bonansa på Instagram, så kan det hende vi reposter bildene dine.

Lykke til med tulipanene!