Jeg satt på jobb da jeg fikk telefon fra mannen min. Han sto ved et kontorbygg hvor vaktmesteren var i ferd med å kaste gamle arkivskap. Det var bare én ting å gjøre: Logge av, hente bilen og frakte med seg skapene hjem.
Det er en stund siden industristilen først gjorde sitt inntog som trend i interiørverdenen. Men jeg er ennå ikke ferdig med det røffe, rå og uperfekte.
Industristilen har bredt om seg i takt med at gamle fabrikker og industrilokaler ble omregulert til boliger, først i New York og London, senere også i norske byer. Store taklamper, møbler i metall og gjenstander med betongdetaljer er typiske kjennetegn for stilen. Gamle arkivskap eller garderobeskap, som du kan finne i kontorlokaler eller i svømmehallen, er som gullstøv for oss som digger denne trenden.
Fabrikkstilen er både praktisk og lett å lykkes med. Typiske industrielle elementer lar seg nemlig fint kombinere med møbler du har fra før. Dessuten tar ikke industrielle møbler eller detaljer skade av slitasje, tvert imot. Jo røffere jo bedre!
Både nisjebutikker og de store kjedebutikkene tilbyr et bredt utvalg av møbler og gjenstander som ser ut som om de er velbrukte og har levd et langt liv. Men du må være forberedt på å åpne lommeboken. Møbler som kommer ferdig slitt fra produsenten koster.
Er du heldig kan du komme over autentiske produkter på et loppemarked eller i en bruktbutikk. Og er du kjempeheldig kan du finne kule skap og reoler i en container!