FOTO: Erik Hanøy

FOTO: Erik Hanøy

«Pappa, hva er favorittrommet ditt i huset?» Spørsmålet fra 6-åringen kom som vanlig som lyn fra klar himmel, og jeg ble svar skyldig.

Det er noe jeg faktisk aldri har tenkt over, hvor i huset trives jeg best? Nå har jeg relativt god plass med tre soverom, kjøkken, stue, loftstue, treningsrom, bad og vaskerom.

  • Hva er ditt favorittrom? Fortell i kommentarfeltet!

Akkurat sistnevnte er ikke på topp tre, men ellers er det en jevn kamp. Jeg bruker jo mye tid i treningsrommet, og stuen har vært åsted for mang en spennende fotballkamp og hyggelig samvær med venner. Kjøkkenet kommer også høyt opp på listen. Likevel, etter noe så sjeldent som grundig tankevirksomhet, så faller jeg ned på soverommet.

For det første er det der jeg tilbringer mest tid, faktisk en tredjedel av livet. For det andre, er det der jeg får gjort favorittaktiviteten min.

Riktignok ikke så ofte som jeg kunne tenkt meg, på en god måned så blir det vel kanskje to-tre ganger, men likevel.

Når forutsetningene først er til stede, så prøver jeg å nyte stunden maksimalt. En rask sjekk på internett forteller meg at jeg ikke er alene om sette pris på denne kosestunden.

Det er veldig mange andre der ute som vet å skape opplevelser på soverommet. De har faktisk egne nettsider, der man diskuterer hvordan få kan oppnå maks nytelse!

Jeg antar at de aller fleste nå har forstått hva jeg snakker om?

Helt riktig, det handler om å kunne legge seg nydusjet i nyvasket sengetøy. Ahhhh, hvilken følelse!

Hver eneste kvadratmillimeter av huden storkoser seg, og minnene fra barndommen strømmer på. Når jeg ligger slik i sengen, er alle bekymringer borte, det er kun meg og dynen som eksisterer i verden. Vårherre har gjort en god jobb, har har gitt oss evnen til å sette pris på selv de enkleste ting.