Hender det at du får julekort fra banken? Kanskje til og med fra megleren du kjøpte huset gjennom?

Hva med håndskrevne bursdagskort? Per Magne Birkeland fra Privatmegleren sender ut rundt 500 i året.

zuperkortrett

GRATULERER MED DAGEN: Har du solgt eller kjøpt eiendom gjennom Per Magne Birkeland, og har bursdag snart? Da skal du ikke se bortfra at det deiser et bursdagskort ned i postkassen din snart. FOTO: Privatmegleren

– Jeg gratulerer dem med dagen, så forsøker jeg å finne noe litt personlig å skrive. Som at jeg håper de trives i nytt hus, dersom det er til budgivere skriver jeg gjerne at jeg håper de har funnet seg leilighet og lignende, sier Per Magne Birkeland.

– Hvilke typer bursdagskort er det du sender ut?

– Nå ble jeg litt flau, her.

– Jaha?

– Jeg har laget et bilde av meg selv med hatt på hodet og kake med bursdagslys. Det skal være litt morsomt, og forhåpentlig litt koselig for dem som får det, sier han.

De fleste sender hilsen på Facebook

Han begynte med dette for rundt 13 år siden, men så falt det litt bort. For rundt to år siden startet han med det igjen. Alle han har fått fødselsdato til, og som har kjøpt eller solgt gjennom ham – får kort. I tillegg sender han til noen som har vært i budrunder.

– De tilbakemeldingene jeg får er positive. Nå er det jo slik at de fleste i beste fall får et julekort fra banken eller der du kjøpte bilen. Selv bestemødre skriver GMD på Facebook. Da tror jeg det er gøy at noen gidder å gjøre det lille ekstra.

Vil gjøre noe kjekt

zsupermeglerenrett

FOTO: Privatmegleren

Kanskje er det rett og slett gode minner fra barndommen som gjør det.

– Jeg hadde en passepike som het Bodil. Hun fortsatte å sende pakker til meg i posten etter at hun flyttet til Stord. Det var veldig koselig å få. Nå er ikke et kort det samme som en gave, men jeg tenker at det er fint å bli husket på når en har bursdag.

– Og hva er det i det for deg?

– Det er jo ingen hemmelighet at jeg jobber som megler, og at det da er et poeng for meg at folk vet om meg og husker på meg. Det ligger i bakhodet, men er kun en bonus. Det er ikke det som er fokuset, jeg har rett og slett lyst til å gjøre noe som er litt kjekt.