Under ski-VM i Falun har Christian Paasche flyttet inn i bobil.

aPaasche-2rett

Christian Paasche. FOTO: TV 2

– Det var ikke mitt påfunn, for å si det mildt, sier Paasche.

– Hvem sin idé var det da?

– Vi hadde et idémøte før jul, og plutselig kom Ernst Lersveen med et innspill: Vi skaffer en bobil, så kjører vi den til Falun, og så kan Christian bo i den, sier han.

Han foreslo deretter at de kunne sende 24 timer i døgnet med TV fra den på nett.

– Først ble det litt stille, så sa flere og flere at det var en kjempegod idé. Jeg holdt meg nøytral.

Første gang i bobil

Nøytral eller ikke, forslaget skulle gjennomføres.

– Ideen er jo kul, den. Men det kunne jo vært noen andre som bodde her, ler han.

Mens resten av TV 2 sitt team er innlosjert i leiligheter et kvarters gåtur unna, skal Paasche ligge alene i bobilen.

bobiltoalettrett

MÅ MAN, SÅ MÅ MAN: Bobilen har selvsagt toalett der TV 2-mannen kan gjøre sitt fornødne. Det er et kvarter å gå til leilighetene der de andre kollegene bor. FOTO: Privat

– Jeg har aldri bodd i bobil før, men jeg er sikker på at ti år med Tour de France har gjort at jeg har sett flere enn de fleste.

Mandag kveld var de på plass i Sverige, og melder om kjempestemning på turen. TV 2-mannen er foreløpig svært fornøyd med sitt mobile hjem.

Frykter rampestreker

TV 2 sendte mandag turen til Sverige minutt for minutt. Det vil si, nesten. De startet litt sent ettersom bilen til sendeprodusenten brant på vei til jobb på Nøstet.

De var også lenge redd for at de hadde fylt diesel på vanntanken, men alt var heldigvis i skjønneste orden.

– Har du vært en sinke i trafikken?

– Nja. Der det er to felt har de fleste kjørt forbi, men dette er jo en skikkelig luksusbobil.

Elleve netter skal han tilbringe i bobilen sammen med en masse TV-utstyr og kameraer.

anybo

SØTE DRØMMER: Her skal Christian Paasche sove. Bobilen er plassert like ved en stor campingplass, så han regner med at det vil være litt liv. FOTO: Privat

– Det kommer til å gå fint, det er jo bare å legge seg ned. Det er en svær og fin seng og vannbåren varme i gulvet. Helt overlegent, sier han, og legger til:

– Men den ligger jo rett ved en stor campingplass. Om de synes det er gøy å gynge den midt på natten vet jeg jo ikke. Jeg tipper jo at det ikke blir helt alkoholfritt der. Men de må huske at det er kamera som filmer, så det er bare til å passe seg.

Bobilen er plassert på én av de to avenyene som leder inn mot Lugnet skistadion, og på motsatt side av grusveien ligger teltleiren, som i all hovedsak vil bestå av nordmenn. Det blir med andre ord svært vanskelig å unngå å se den.

Herfra skal seerne gjennom hele ski-VM bli oppdatert på det vesentlige, og det mindre vesentlige, som skjer i og rundt mesterskapet.